Svarbu atliekant krūtinei dailinti skirtus pratimus stebėti laikyseną.

Kiekvieną pratimą kartokite 8 kartus ir atlikite po dvi pakartojimų sesijas, rašo fithacker.ru.

1 pratimas

Stovėkite tiesiai, delnus sudėkite lyg melstumėtės. Kuo stipriau delnus suspauskite ir palaikykite 10 sekundžių.

2 pratimas

Stovėkite tiesiai, rankas judinkite lyg plauktumėte „brass“ stiliumi: tieskite rankas į priekį, o tada skirkite jas į šalis.

3 pratimas

Tempkite rankas į priekį, suspaudę kumščius greitu tempu kryžiuokite jas ir skirkite į šalis horizontalioje plotmėje („žirklės“).

4 pratimas

Rankas sudėkite ant pakaušio, o alkūnes tempkite viena kitos link. Kartokite 10 kartų. Po to alkūnes patempkite atgal.

5 pratimas

Kojas laikykite plačiai praskirtas, rankas ištieskite į šalis, delnus laikykite pasuktus į viršų. Rankose galite laikyti svarelius. Apvalindami nugarą rankas sukite į vidų, o plaštakomis apsukite pilną ratą. Pilvą laikykite įtrauktą, galva turi būti tiesi. Kūną grąžinkite į pirminę poziciją.

6 pratimas

Atsistokite veidu į langą, vieno žingsnio atstumu nuo jo, rankas dėkite ant palangės. Lėtai darykite atsispaudimą, lenkdami rankas ir paliesdami krūtine atramą, tačiau nugarą išlaikydami tiesią.

7 pratimas

Atsistokite pusės metro atstumu nuo sienos, rankas ištieskite į priekį, kumščiais spauskite sieną.

8 pratimas

Atsistokite tiesiai, šiek tiek sulenkite kelius. Rankas iš šonų kelkite į viršų ir sukryžiuokite jas virš galvos. Tada jas vėl tieskite į šonus. Pratimą galima atlikti su svareliais.

9 pratimas

Palinkite į priekį 90 laipsnių kampu, atlikite rankų mostus į šonus.

10 pratimas

Smakrą dėkite ant sugniaužto kumščio. Ranka sukurdami pasipriešinimą spauskite kumštį smakru, lyg mėgintumėte jį nuleisti. Po 5 sekundžių spaudimo seka 5 atsipalaidavimo sekundės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)