Per artimiausias keletą savaičių mokamomis stovėjimo vietomis besinaudojančius vairuotojus apklaus tyrimų bendrovė UAB „Spinter tyrimai“.

„Šia apklausa tikimės ne tik sužinoti, kaip sostinės vairuotojai vertina mokamą stovėjimą, bet ir įvertinti jų pačių vairavimo įpročius – kaip dažnai jie naudojasi automobiliais, kokiu tikslu jie vyksta į centrinę miesto dalį, nuo ko priklauso stovėjimo vietos pasirinkimas ir kita“, – teigia „Susisiekimo paslaugų“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Anot M. Gusarovienės, vilniečių bus atsiklausta, ar juos tenkina mokamo stovėjimo kokybė, ar patogus vietinės rinkliavos mokėjimas.

„Jeigu didžioji dalis respondentų nuspręs, kad dabartinei mokamo stovėjimo tvarkai reikia pokyčių, jie ir bus įgyvendinami. Todėl prašysime vairuotojų aktyviai dalyvauti apklausoje“, – sako „Susisiekimo paslaugų“ vadovė.

Artimiausias kelias savaites bus apklausiami tik vairuojantys asmenys, besinaudojantys vietine rinkliava apmokestintomis stovėjimo vietomis.

Respondentai bus parinkti atsitiktinės atrankos metodu, o reprezentatyvumas bus užtikrintas apklausėjams apklausiant skirtingų rinkliavos zonų mokėtojus pagal proporcingumo principą. Vairuotojai bus apklausiami tik tomis valandomis, kada renkama vietinė rinkliava.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)