Vis dėlto Lietuvos techninės apžiūros įmonių asociacijos „Transeksta“ direktorius Gintautas Šlėderis patikslino, kad lipdukas nėra būtinybė tik naujai Lietuvoje įregistruotoms transporto priemonėms, rašo „Lietuvos žinios“.

„Pagal šiuo metu nustatytas taisykles naujai registruotoms transporto priemonėms techninės apžiūros lipdukas neprivalomas. Realiai nelaikoma prasižengimu, jei vairuotojas atgal į TA stotį negrįš ir dvejus metus iki kitos privalomos techninės apžiūros, važinės be šio lipduko. Tačiau didžioji dauguma vairuotojų vis dėlto pas mus atvyksta ir gauna naują techninės apžiūros pasą, kartu – ir lipduką“, - pastebėjo „Transekstos“ direktorius.

Šiuo metu Lietuvoje galioja tvarka, pagal kurią pirmiausia privaloma atlikti registruojamos transporto priemonės techninę apžiūrą ir tik paskui ją galima vežti į VĮ „Regitra“ padalinį, kur išduodami registracijos numerio ženklai.

Tuomet automobilio savininkas gali grįžti į techninės apžiūros centrą, kur jam būtų išduodamas naujas techninės apžiūros pasas, su įrašytu automobiliui suteiktu valstybiniu numeriu, o ant numerio būtų užklijuojamas techninės apžiūros lipdukas. Tiesa, už šią procedūrą tenka papildomai sumokėti 2 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)