DVLA, keičiantiems ar atnaujinantiems savo vairuotojų pažymėjimus, išdavinės tik plastikinę kortelę su nuotrauka (angl. photocard). Anksčiau buvo skelbta, kad DVLA popierinių dublikatų nebeišdavinės nuo šių metų pradžios.

Vairuotojo pažymėjimo popieriniai dublikatai nuo šių metų birželio 8 d. nebegalios, todėl juos patariama sunaikinti ir pasilikti tik plastikinę kortelę su nuotrauka. Tačiau popieriniai vairuotojų pažymėjimai išduoti iki 1998 m. ir toliau galios, todėl jie turi būti išsaugoti.

Nuo šių metų birželio 8 d. vairuotojo pažymėjime nebus rodomi baudos balai (angl. penalty points, endorsements). Informacija apie skirtus baudos balus bus saugoma DVLA duomenyse apie vairuotojus ir galės būti prieinama internetu, telefonu ar paštu išsiųstu laišku.

Taip pat nuo šių metų birželio 8 d., vairuotojai, ketinantys išsinuomoti automobilį arba užsiimti samdoma pervežimo veikla, turės pateikti savo vairavimo įrašų (baudos balų ir kitos informacijos) duomenis. Tai bus galima nemokamai padaryti internetu, pasinaudojant „Share Driving License service“ paslauga. Ši paslauga kol kas dar yra kuriama. Tarp kitų naujovių – vairuotojams bus suteikta galimybė paskambinti DVLA bei duoti sutikimą, kad vairavimo įrašų duomenis galėtų būti tikrinami žodžiu arba įgaliotojo asmens/organizacijos (angl. nominated person/organisation).