Po greičių dėžę – kas 27 sekundes: Kas 27 sekundes „SEAT Componentes“ gamykla pagamina po vieną pavarų dėžę. Pagal gamybos laiko sąnaudas ši gamykla pirmauja tarp visų „Volkswagen Group“ komponentų gamybos įmonių. Pagaminti 5 pavarų mechaninę pavarų dėžę užtrunka 1 val. ir 41 min.

Daugiau nei 13,5 mln. pavarų dėžių: „Seat Componentes“ pagamino daugiau nei 13,5 mln. MQ200 modelio pavarų dėžių. Ši pavarų dėžė montuojama į 29 „Volkswagen Group“ grupei priklausančius automobilių modelius, kurie eksportuojami į daugybę pasaulio šalių. 2016 metais kompanijai priklausanti gamykla pagaminto 661 tūkst. 277 pavarų dėžes, o šiemet tikimasi šį skaičių dar labiau padidinti.

Išsilydo pasiekus 700 °C: Kiekvienais metais pavarų dėžių gamybai išlydoma 15 tūkst. tonų aliuminio – tokio kiekio užtektų pagaminti 220 komercinių lėktuvų. Aliuminio luitai yra kraunami į krosnį, kurioje karštis siekia 700 °C laipsnių. Išlydytas aliuminis patenka į specialias kietinimo mašinas, kuriose suformuotas lydinys sukietėja per 20 sekundžių.

250 tūkst. kilometrų kelionė: Pavarų dėžės dalis kompanija gamina pati. Gamybos proceso metu jos yra termiškai apdorojamos – taip yra užtikrinamas jų patvarumas ir ilgaamžiškumas. Šis procesas leidžia pavarų dėžės „tarnybos“ laiką padauginti iš 5000 kartų, o tai atitinka maždaug 250 tūkst. km. Per šį laikotarpį pavaros perjungiamos vidutiniškai 500 tūkst. kartų.

Perdirbimo procesas: Net 95 proc. „SEAT Componentes“ gamykloje naudojamo aliuminio yra perdirbamas, kaip ir didžioji dalis kitų gamybos procese naudojamų elementų.

Mašinos gamybos procese: Pavarų dėžės gamybos procese dalyvauja daugiau nei 500 mašinų ir robotų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)