Jau ketvirtus metus renginio organizatoriai kviečia motociklų vairuotojus atrasti mažiau žinomas Vilniaus ir jo apylinkių vietas. Renginio startas ir finišas vyko prie BMW atstovybės.

„Tai yra unikalus renginys, kurio idėja – kviesti žmones bendrauti ir intelektualiai pažintį Lietuvą, jos istoriją, žmones. O kas geriau nei bendravimas gali padėti pagrindą tikram – atviram ir ilgalaikiam ryšiui, po kurio tu jauti, kad tau ne vis vien tavo kraštas. Ne vis vien, kas vyksta Lietuvoje, kuo gyvena šalia esantys, net jei tai mažas miestelis. Mūsų, visų stiprybė – pažinime – savo žmonių ir istorijos, – sako organizatorė Birutė Vaitkutė.

„Įdedama labai daug darbo, kad suburtume šiai misijai skirtingas auditorijas: intelektualius motociklų vairuotojus, valstybines įstaigas, verslą, muziejus, bendruomenes, pavienius gidus, kultūros žmones ir visuomenės lyderius, žiniasklaidą. Tik kartu suvieniję jėgas pasieksime kiekvieno mūsų šalies žmogaus ausį“, – kalba organizatorė.

Kaip teigė BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje Aurimas Tamašauskas, savaitgalį vykęs „Mototurizmo sprintas“ ir gausus dalyvių skaičius parodė, kad turime daug motociklų entuziastų, kurie suinteresuoti ne tik smagiai, bet ir prasmingai leisti savo laisvalaikį.

„Tikiu, kad šis savaitgalis daugeliui dalyvių tapo prasmingu nuotykiu, kurį jie prisimins ilgam. Tuo pačiu linkiu, kad ši graži ir reikšminga tradicija, skatinanti šalies pažinimą, bendruomeniškumą ir aktyvų laisvalaikį, sulauktų dar didesnio susidomėjimo kitąmet. Matydami stiprėjančią motociklų kultūrą Lietuvoje, esame visada pasirengę prisidėti prie tokių prasmingų ir su „BMW Motorrad“ požiūriu sutampančių projektų ateityje“, – sako BMW prekės ženklo vadovas Lietuvoje.

Kultūros paveldo departamento direktorė Diana Varnaitė pabrėžia, kad nors paveldo pažinimo formų daugėja, mototurizmo renginiai tarp jų išsiskiria tuo, kad sutelkia žmones, norinčius kryptingai pažinti, taip pat savo organizuotumu ir išsikeltais tikslais: kasmet pasirenkama vis kita tema ir pagal tai lankomi geriausiai temą atskleidžiantys objektai, orientuojamasi į jų įvairovę.

„Jau kelintus metus iš eilės dėl paveldo idėjų susivieniję motociklininkai dideliu būriu keliauja paveldo vertes, o kartu ir gyvenimo prasmes, atveriančiais keliais“, – kalba D. Varnaitė, kaip ant mielių augantį paveldo pažinimo reiškinį vadinanti „Naujuoju Lietuvos Sąjūdžiu“.


Siekiama bendro tikslo

Renginio organizatoriai, siekdami užtikrinti saugumą, bendradarbiauja su kelių policija.

„Susitikimo su šio renginio organizatoriais metu aptarėme klausimus, susijusius su eismo saugumu. Kartu atkreipėme dėmesį į tai, kad kiekvienas renginyje dalyvaujantis asmuo turi būti atsakingas ir drausmingas, kartu – rūpintis kitais“, – sako Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

„Komandos važiuoja su keleiviais, tai labai svarbus momentas, kurio sporte nerasime. Kitas aspektas – dalyviai važiuoja bendro naudojimo keliais, todėl svarbu laikytis Kelių eismo taisyklių reikalavimų“, – sako kelių policijos atstovas.

Kartu V. Grašys akcentuoja ir tai, kad „pastaruoju metu policija vis glaudžiau bendradarbiauja su motociklų vairuotojų atstovais, jų klubais ir tai džiugina. Dalyvaujama ar organizuojami bendri renginiai, nemokami mokymai šių transporto priemonių vairuotojams. Siekdami bendro tikslo – visų eismo dalyvių saugumo, turime kurti taiką kelyje“.

Renginio dalyvius į kelionę išlydėjo motociklais patruliuojantys Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)