Kaip skelbia šalies spauda, kelių policininkai pradės naudoti Vidaus reikalų ministerijos praėjusią savaitę patvirtintus testavimo rinkinius, kurie leis ištirti asmens seiles ir iš karto parodys, ar asmuo vartojo narkotikų.

Dienraštis „The Daily Telegraph“ skelbia, kad tokie nauji rinkiniai taip pat leis nustatyti, ar asmuo vartojo vaistų, įskaitant stiprių nuskausminamųjų, migdomųjų ar nerimui gydyti skirtų medikamentų, kurie silpnina žmogaus sugebėjimą susikoncentruoti vairuojant.

„Tai yra problema, su kuria mūsų visuomenė susiduria jau labai seniai, – sakė policijos reikalų ministras Mike'as Penningas. – Žmonės turi suprasti, kad vairuoti apsvaigus nuo narkotikų yra taip pat pavojinga, kaip ir vairuoti apsvaigus nuo alkoholio. Jeigu geri, nevairuok. Jeigu vartoji narkotikus, nevairuok.“

Naujieji rinkiniai gerokai supaprastins darbą policijos pareigūnams, kurie iki šiol asmenis, kurie įtariami vairavę apsvaigę nuo narkotikų ar kitų medžiagų, turėjo vežti į policijos nuovadą, kurioje buvo atliekami daug laiko užimantys kraujo tyrimai prižiūrint medicinos personalui.