Nuo liepos mėnesio profsąjunga surengė eilę protesto akcijų bendrovės gamybos įmonėse Pietų Korėjoje, kurių metu gamyba buvo iš dalies sustabdyta. Pietų Korėjoje veikiančiose įmonėse, didžiausioje „Hyundai“ gamybos bazėje, buvo pagaminta apie 40 proc. visų automobilių, parduotų pasaulinėse rinkose 2015 metais.

Pirmadienio duomenimis, dėl pristabdytos gamybos sutriko 114 tūkst. automobilių gamyba.

Profsąjunga planuoja dalinius streikus per visą šią savaitę, automobilių gamyba gali būti pristabdyta ir ateinančią savaitę, pranešė profsąjungos atstovas.

„Streikas šiais metais trunka ilgiau nei tikėtasi. Pelnas trečiąjį metų ketvirtį greičiausiai nuvils“, – sakė „Samsung Securities analitikas Eimas Eun-youngas.

„Hyundai“ tikino dėsianti visas pastangas, kad konfliktas su profsąjunga būtų kuo greičiau sureguliuotas.

Analitikai prognozuoja, kad dėl streiko bei sulėtėjusios paklausos vidaus rinkoje „Hyundai Motor“ pelnas trečiąjį metų ketvirtį nepateisins lūkesčių.

Darbuotojai reikalauja padidinti bazinį mėnesinį atlygį 7 proc., užtikrinti darbo vietą iki 65 m. amžiaus, taip pat siekiama, kad premijos dydis siektų 30 proc. automobilių gamintojos pernai uždirbto grynojo pelno.

Įmonės profsąjunga atstovauja per 48 tūkst. darbuotojų.

Automobilių gamintoja „Hyundai“ kartu su savo padaliniu „Kia Motors“ yra penkta pagal dydį pasaulyje automobilių gamintoja.

Automobilių gamybos milžinės grynasis pelnas antrąjį šių metų ketvirtį, lyginant su analogišku praėjusių metų laikotarpiu, sumažėjo beveik 24 proc. – daugiausiai dėl sustiprėjusios nacionalinės valiutos ir aršesnės konkurencijos tiek šalies viduje, tiek užsienyje.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)