Vis dėlto prieš keletą savaičių policija pagaliau suėmė du asmenis, mėginusius tokiu būdu pavogti transporto priemonę.

Kaip rašo „Autoblog“, policijos pareigūnai Michaelį Arcee ir Jesse Zelay sekė jau kelis mėnesius, tačiau iki šiol nepavyko jų prigauti nusikaltimo vietoje. Šie du asmenys panaudodami nešiojamąjį kompiuterį jungėsi prie automobilio, kad jį užvestų.

Vagims pavyko įveikti automobilio identifikacinio numerio barjerą ir perprogramuoti saugumo sistemas. Kaip aprašė „Houston Chronicles, jie prisijungdavo prie „Fiat Chrysler Automobiles“ naudojamos „DealerConnect“ programos ir per ją pakeisdavo automobilių apsaugos sistemas taip, kad jos priimtų taip vadinamą generinį raktą.

Tai supratusi „Fiat Chrysler Automobiles“ vėliau atnaujino šios programos naudojimo sąlygas. Teigiama, kad šios vagystės nesusijusios su praėjusiais metais įvykdytais silaužimais nuotoliniu būdu per automobiliuose instaliuotą „UConnect“ programą.

Balandžio mėn. vaizdo stebėjimo kamerų užfiksuota „Jeep Wrangler Unlimited“ vagystė. Būtent ši filmuota medžiaga nuvedė policiją prie M. Arcee ir J. Zelay. Imta sekti šiuos du asmenis ir įrašinėti jų pokalbius. Galiausiai tyrimas baigėsi šių piktadarių suėmimu nusikaltimo vietoje.

Abiem pateikti kaltinimai neteisėtu transporto priemonės panaudojimu. M. Arcee dar patiekti kaltinimai neteisėtu ginklo ir draudžiamų medžiagų laikymu, siekiant jas platinti.

Šiuo metu atliekami tyrimai dėl daugiau nei 100 „Fiat Chrysler Automobiles“ vagysčių, kurios, kaip manoma, įvykdytos įsilaužus į atitinkamas transporto priemonių sistemas. Manoma, kad sulaikytieji priklausė didesnei gaujai. Vogtos transporto priemones pergabentos per Meksikos sieną. Šiuo metu taip pat atliekamas ir vidinis tyrimas „Fiat Chrysler Automobiles“.

„JAV „Fiat Chrysler Automobiles“ žvelgia rimtai į klientų saugumą, todėl automobilius aprūpina saugumo priemonėmis, padedančiomis mažinti neteisėtos prieigos prie transporto priemonių sistemų ir bevielės komunikacijos riziką. „Fiat Chrysler Automobiles“ bendradarbiauja su Hjustono policijos departamentu nuo pat tyrimo pradžios. Kadangi šiuo metu tyrimas dar vykdomas, įmonė negali pateikti detalesnių komentarų“, - teigiama šio automobilių gamintojo išplatintame pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)