Žurnalas reitingus sudaro po detalios automobilių analizės, kurią atlieka kartu su rinkos monitoringo institutu „Shwacke“. Automobilių vertinimas priklauso nuo automobilių rinkos ekspertų prognozių, kokia po ketverių metų bus pasirodžiusių modelių vertė juos perparduodant. Ši vertė apskaičiuojama atsižvelgiant ne tik į kiekvieno modelio charakteristikas, įsigijimo kainą, eksploatacijos kainą ir pasirodymus bandymuose, bet ir į tokius papildomus veiksnius kaip prekės ženklo įvaizdis, situacija rinkoje ir paklausa konkrečiame segmente. Taigi, atskirose kategorijose laimėjusiems automobiliams prognozuojama puiki išliekamoji vertė naudoto automobilio pardavimo atveju.

„Wertmeister 2015” konkurse šįkart triumfavo „Mini Cooper“ automobilis. Prognozuojama, kad per artimiausius 4 metus jis išlaikys 65,6 proc. vertės. Skaičiuojant pinigine išraiška, mažiausiai eurų praras „Dacia Logan MCV 1.2 75 Ambiance“ pirkėjai. Šis automobilis per 4 metus nuvertės 4260 eurų, iki 5650 eurų.

„Wertmeister 2015” nugalėtojai
Automobilių klasė Modelis Prognozuojama išliekamoji vertė po 4 metų
Elektromobiliai BMW i3 60,1 proc.
Mini automobiliai Opel Adam 1.0 EcoFlex 57,5 proc.
Maži automobiliai Mini Cooper 65,6 proc.
Kompaktiniai automobiliai Audi A3 1.4 TFSI Sportback e-tron 57,3 proc.
Vidutinės klasės automobiliai BMW 325d Touring 53,7 proc.
Prestižiniai automobiliai Jaguar XF 3.0 V6 Diesel S Sportbrake 53,5 proc.
Prabangūs automobiliai Porsche Panamera Diesel 53,6 proc.
Kompaktiniai vienatūriai Opel Zafira Tourer 2.0 CDTI EcoFlex 52,4 proc.
Vienatūriai Mercedes-Benz V 220 CDI 7G-DCT 57,0 proc.
Maži SUV Mercedes-Benz GLA 220 CDI 4Matic 7G-DCT 60,7 proc.
Kompaktiniai SUV BMW X3 xDrive 35d Sport 63,9 proc.
SUV Porsche Cayenne Diesel Tiptronic S 62,5 proc.
Sportiniai automobiliai Porsche Boxster GTS PDK 65 proc.

Sek svarbiausias automobilių pasaulio naujienas: nuo naujausių modelių pristatymų ir žinių iš autosporto trasų iki KET pasikeitimų. Nestabdyk – prisijunk prie DELFI Auto draugų „Facebook“!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (57)