BMW markės atstovų Lietuvoje statistika rodo, kad mūsų šalyje kas antras pirkėjas renkasi automobilį su keturių varančiųjų ratų technologija „XDrive“, kuri gali būti diegiama į visus BMW – ne tik X serijos – modelius.

Žengimą į tuomet BMW naują kategoriją koncernas pradėjo dešimtajame dešimtmetyje, o 1999 metais pristatė pirmąjį X serijos automobilį. BMW X5, debiutavęs kaip pirmasis pasaulyje sportinės mašinos ir visureigio „hibridas“ (Sports Activity Vehicle), netrukus užkariavo ne tik kelius, bet ir bekeles, pritraukdamas kompanijai naujus pirkėjus.

Per 15 metų užaugo nauja BMW X šeima, kuri dabar vienija penkis BMW modelius bei dvi išskirtinai „aštrias“ versijas – „X5 M“ ir „X6 M“. Praėjusiais metais buvo pristatytas jau trečios kartos BMW X5 automobilis, o šiuo metu gaminama antros kartos „bekelės kupė“ – „BMW X6“ bei miesto visureigis BMW X3. Mažiausias šios šeimos narys yra X1, o pats naujausias – šiemet debiutavęs X4.

Šiuo metu BMW inžinieriai ruošia dar vieną siurprizą – didelį ir prabangų X7 modelį. Statistika rodo, kad iki šios dienos parduota daugiau nei 3,3 mln. BMW X modelių. Beveik kas trečias naujai registruojamas BMW automobilis yra X serijos atstovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)