Kaip bebūtų keista, tačiau „Lexus“ savo modelių gamoje iki šiol neturėjo kompaktinio SUV automobilio. Mažiausias japonų gaminamas prestižinis modelis buvo populiarusis „Lexus RX“ automobilis, kurių vien tik JAV kasmet buvo parduodama daugiau kaip 100 000 vienetų.

Naujasis modelis, kuris rinkoje konkuruos su „Premium“ segmento vokiškais „Audi Q5“, „BMW X3“ ir „Mercedes GLK“ kompaktiniais SUV automobiliais, yra 4630 mm ilgio, 1845 mm pločio ir 1645 mm aukščio. „Lexus NX 200t“ modelis turės keturių cilindrų 2,0 l / 235 AG turbobenzininį motorą, kuris bus komplektuojamas su 6 pavarų automatine greičių dėžė ir bus varomas tik priekiniais arba visais ratais.

Bazinis modelis turės 2,0 l benzininį atmosferinį motorą, kuris bus komplektuojamas su CVT bepakope pavarų dėže. Taip pat bus pasiūlytas ir hibridinis „Lexus NX 300h“ 195 AG modelis su 2,5 l Atkinsono principu veikiančiu benzininiu motoru ir elektros varikliu.

Jau daugiau nei savaitę priimami užsakymai ir Lietuvoje. Automobilio kaina, priklausomai nuo komplektacijos, svyruoja nuo 152.300 iki 209.680 litų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (123)