15 metų kompiuterinių lenktynių žaidimo „Gran Turismo“ autoriai kūrė tokios keistos išvaizdos automobilius, kad tikrovėje tokių niekada nesitikėtum pamatyti. Vis dėlto vienas toks jau egzistuoja realybėje. Vokiečių koncernas „Volkswagen“ sukūrė superautomobilį, kuris atrodys lygiai taip pat, kaip ir vienas iš „Gran Turismo“ monstrų.

Įspūdingos išvaizdos prototipas praėjusią savaitę buvo pristatytas „Woerthersee“ automobilių parodoje Vokietijoje. Vokiečių koncernas neslepia, kad tai – vienetinė koncepcija ir serijinė šių kampuotų linijų kėbulo automobilio gamyba nebus pradėta.

Po „GTI Roadster“ variklio gaubtu – 3 litrų darbinio tūrio V6 turbo variklis, išvystantis 500 AG, kurio privalumus išnaudoti padės DSG pavarų dėžė ir visų varomųjų ratų sistema 4MOTION. Automobilis sveria 1 420 kg ir neturi stogo.

Šį dvivietį kelių galiūną kūrė „Volkswagen“ dizainerių trijulė, laimėjusi 15-ajam „Gran Turismo“ jubiliejui skirtą dizaino konkursą.

„Kai „Sony“ pasiteiravo, ar negalėtume 15-osioms žaidimo metinėms sukurti „Vision GT“, nedvejojome nė sekundės“, - pareiškė „Volkswagen“ dizaino padalinio vadovas Klausas Bischoffas.