Detroito tarptautinė automobilių paroda rengiama nuo 1907 metų, o Tarptautinės parodos statusas jai suteiktas 1988 metais.

Pasak organizatorių, automobilių parodoje laukiama premjerų iš tokių pasaulinių gamintojų kaip „Acura“, „Audi“, BMW, „Cadillac“, „Chevrolet“,„Chrysler“, „Ford“, „Honda“, „Hyundai“,„Kia“, „Mercedes-Benz“, „Nissan“, „Porsche“, „Subaru“, „Toyota“, „Volkswagen“ ir „Volvo“.

Daugelis analitikų abejojo, ar „variklių mieste“ dėl JAV automobilių sostinės bankroto bus įmanoma surengti tradicinę parodą – miesto skola šiuo metu siekia 18,5 mlrd. dolerių.

„Mes atlikome didžiulį darbą, kad pavyktų šįmet surengti šią parodą. Pasaulinės automobilių gamintojos pareiškė pasirengusios pristatyti Detroite apie 50 premjerų, kurios dar niekur nebuvo demonstruojamos. Mes, savo ruožtu, ketiname patvirtinti savo, kaip pirmaujančios pasaulinės automobilių parodos, aukštą statusą“, – sakė Detroito automobilių parodos pirmininkas Bobas Shumanas.

Į parodą šįmet atvyksta daugiau nei 5,2 tūkst. įvairių pasaulinės žiniasklaidos priemonių atstovų – beveik 10 proc. daugiau nei ankstesniais metais.