„Superb“ ir „Superb Combi“ modeliai su visų varančiųjų ratų sistema yra itin populiarūs daugelyje Europos šalių – tokios versijos sudaro beveik 10 proc. visų parduodamų automobilių („Superb Combi“ – apie 20 proc.). Todėl gamintojai nusprendė „Superb“ sedanus ir universalus dabar komplektuoti su nauju deriniu – 2.0 TDI varikliu (tiesioginis kuro įpurškimas, kietųjų dalelių filtras, 103 kW) ir automatine dviejų sankabų šešių laipsnių DSG transmisija bei visų varančiųjų ratų sistema.

Nuo šiol šią patrauklią kombinaciją taip pat galima rinktis ir „Octavia Scout“ modeliui. Jame 2.0 TDI CR DPF 103 kW variklis suderintas su visų varančiųjų ratų sistema ir automatine 6 laipsnių DSG transmisija. Lygiai tokia pat įranga siūloma ir kitoms „Octavia“ ir „Octavia Combi“ versijoms. Be to, sedanui ir universalui dar galima rinktis ir 1.6 TDI CR DPF 77 kW galios dyzelinį variklį su automatine 7 laipsnių DSG pavarų dėže ir visų varančiųjų ratų sistema. „Škoda“ atstovų teigimu, tokia įranga „apginkluotas“ automobilis yra ne tik patogus ir taupus kasdieniniam važiavimui į darbą, bet ir patikimas partneris laisvalaikio išvykoms į užmiestį.

Visais ratais varomų „Škoda“ automobilių su dyzeliniais varikliais ir automatine transmisija gamą užbaigia prieš metus debiutavęs kompaktinis visureigis „Yeti“. Šis didelio populiarumo sulaukęs modelis taip pat siūlomas su 2.0 TDI 103 kW varikliu, automatine dviejų sankabų šešių laipsnių DSG transmisija bei visų varančiųjų ratų sistema.

Visuose minėtuose modeliuose galios paskirstymas ašims yra kontroliuojamas elektroniniu būdu per ketvirtos kartos „Haldex“ sankabą. Esant normalioms sąlygoms, 96 proc. visos variklio galios yra nukreipiama į priekinę ašį. Tačiau jei ratų sukibimo su kelio danga parametrai keičiasi, „Haldex“ sistema akimirksniu reaguoja ir dalį sukimo momento nukreipia tiems ratams, kurių sukibimo parametrai yra geriausi tuo momentu. Taip užtikrinamas saugus vairavimas bet kokiomis sąlygomis, įskaitant šlapią dangą, sniegą ir ledą.

Škoda Superb Combi 4x4
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją