Iš viso penktąją varžybų dieną A. Juknevičiaus vairuojamas „Overdrive Hilux“ trasoje užtruko 4 val. ir 16 min. ir nuo artimiausio varžovo atsiliko vos 39 sekundėmis. Po šiandieninio rezultato lietuviai turėjo įsitvirtinti penktojoje bendrosios įskaitos vietoje, tačiau prieš pat 5-ojo greičio ruožo startą Kazachstano sportininkui Jerdenui Šagirovui buvo panaikinta beveik 7 valandų bauda už praleistus įskaitinius punktus trečiajame greičio ruože.

„Na ką, liko paskutinė diena – pakilti jau veikiausiai niekur nepakilsime, nebent kažkas nusirašytų. Apibendrinant, tai buvo nebloga treniruotė – pusė metų praėjo po Dakaro, o metų viduryje įveikti 2500 km – labai gerai bet kuriam Dakare dalyvaujančiam sportininkui“, – po penktojo greičio ruožo įspūdžiais dalinosi A. Juknevičius.

„Tikslas buvo pasitreniruoti, bet kartu parodėme labai neblogą rezultatą – esame pirmi po visų FIA top pilotų, kurie važiuoja visą taurę. Galbūt, jei regione nebūtų iškritę tiek lietaus prieš ir per varžybas, trasa būtų dar sudėtingesnė – kopos dabar dėl drėgmės retkarčiais būdavo lyg asfaltas – važiuok kaip nori, vis tiek išvažiuosi. Tuomet būtų įdomiau visiems, bet bendrai viskas šaunu – šalis, gamta ir pačios varžybos. Dabar liko finišo tiesioji ir namo“, – sakė lietuvis.

Paskutinę FIA pasaulio „Cross-Country“ ralio taurės dieną Kazachstane sportininkai lenktyniaus simbolinę, kiek daugiau nei 200 km atkarpą Aktau miesto apylinkėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)