То nėra pavykę padaryti nė vienam Lietuvos sportininkui.

Su stipriausiais planetos sportininkais besivaržantis aštuoniolikmetis A. Jasikonis antrą mėnesį važiuoja vienoje stipriausių pasaulio komandų „Suzuki World MXGP“. Asmeninis komandos vadovo, 10 kartų pasaulio motokroso čempiono titulą pelniusio Stefano Evartso dėmesys ir patarimai, profesionalios treniruotės, aukščiausios klasės technika ir sportininis užsispyrimas bei nuoseklus darbas sustiprino Armino galimybes atskleisti savo talentą ir pagerinti rezultatus.

Čempionato etapas Olandijoje lietuviui prasidėjo ne taip gerai kaip norėjosi, tačiau sportininkas atsigriebė antrajame važiavime. Kvalifikacijoje šeštadienį nepavyko išvengti smarkaus kritimo lekiant per trasos bangas. Sportininkas patempė rankos nykščio raiščius ir finišavo 27-oje pozicijoje.

Pirmajame finaliniame važiavime Arminas buvo 12-as, tačiau padaręs klaidelę virto. Tuomet jį pasivijo gale važiavę sportininkai ir kitame rate susikabino Armino ir Kevino Strijboso motociklai. Lietuviui prireikė daugiau laiko atsistoti ir finišą jis pasiekė 18-as.

Griuvimų išvengti nepavyko daugeliui sportininkų. Tai lėmė ne tik motociklų sporto, bet ir Asseno trasos ypatybės. Varžybos vyko MotoGP trasoje, kurioje po smėlio sluoksniu slepiasi asfalto danga. Važiavimą apsunkino ir oro sąlygos. Naktį iš šeštadienio į sekmadienį ir per pačias varžybas stipriai lijo, tad reikėjo laiko, kad vanduo susigertų.

Antrajame važiavime A.Jasikonis nutarė netaupyti jėgų ir patikrinti savo ribas. Nuo pirmojo rato jauniausias čempionato dalyvis, MXGP klasėje besivaržantis pirmus metus, važiavo maksimaliu pajėgumu ir jam pakako ištvermės išlaikyti tempą iki pat finišo linijos.

Ją kirto kartu su stipriausiais konkurentais geriausiųjų dešimtuke. Lietuvis važiavimą baigė 7-аs. Tai – aukščiausias rezultatas A. Jasikonio karjeroje. Bendroje etapo įskaitoje Arminas užėmė 13-ą poziciją tarp pajėgiausių 30 sportininkų.

Šį čempionato etapą laimėjo belgas Clementas Desalle, antrą vietą iškovojo italas Antonio Cairoli, trečias namų trasoje liko olandas Glennas Coldenhoffas. Čempionato lyderis po 16 etapų – slovėnas Timas Gajseris, antras – A. Cairoli, trečias – Maximilianas Naglas iš Vokietijos.

A. Jasikonis varžėsi 7 etapuose ir bendroje įskaitoje užima 24-ą vietą tarp 53 sportininkų.

Po sėkmingo pasirodymo Europoje motokroso profesionalai neturės kada atsipūsti. Arminas jau šiąnakt su komanda išskrenda į JAV, kur ateinantį ir kitą savaitgalį vyks paskutiniai pasaulio motokroso čempionato šių metų etapai.

Tačiau gerbėjai dar turės progą išvysti sportininkus ir patirti daug azarto, adrenalino ir neišdildomų emocijų kitose varžybose. Rugsėjo 25 dieną Italijoje vyks motokroso olimpiada vadinama Nacijų taurė. Lietuvai atstovaus A. Jasikonis, Dovydas Karka ir Vytautas Bučas.

Spalio 8 d. Vokietijoje planuojama surengti pirmąjį supermotokroso pasirodymą uždarame futbolo stadione – „Veltins“ arenoje. Renginys truks 4 valandas. Žiūrovai turės progą pamatyti stadionines motokroso lenktynes, „freestyle“ pasirodymus ir kitus pramoginius elementus. Dėl supermotokroso taurės su „Suzuki“ komanda varžysis ir A. Jasikonis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)