Užsimoję atskleisti ralio užkulisius bendrovės „Euroracing“ su N40 vyrų autoklubo strategais pernai sulaukė tiek norinčių bent trumpam įsitaisyti šturmano krėsle ir pabuvoti kitoje realybėje, kad pagrindiniam „Rally Taxi“ vairuotojui Aurelijui Simaškai teko susirasti pagalbininką. Pernai skirtingose lenktynėse „N40-Egzotika“ komandos pilotui talkino Lietuvos ralio čempionai Linas Vaitekūnas ir Evaldu Čirba. Šįkart 8,4 kilometro ilgio žvyrkelyje taksistu padirbėti sutiko patyręs žvyro trasų specialistas Alvydas Albrechtas.

Abu tituluoti sportininkai, savo svečius vežios profesionalioms ralio lenktynėms paruoštais „Mitsubishi Lancer EVO VIII“ ir „Mitsubishi Lancer EVO IX“, turinčiais 300 AG ir apie 500 Nm sukimo momentą generuojančius variklius. Iki 100 km/val. mašinos greičio šauna tik šiek tiek lėčiau nei per 4 sekundes, o nepratusius prie tokios dinamikos šokiruoja taip, kad vėliau žiūrėdami į nufilmuotas (vaizdas mašinos viduje fiksuoja dvi kameros, o trasoje dirbs du profesionalūs operatoriai) savo pačių veido išraiškas, „Rally Taxi“ keleiviai būna priversti teisintis ir raudonuoti.

„Supažindindami žmones su ralio virtuve niekada nesimuliuojame ir nebandome juos tiesiog pagąsdinti agresyviu vairavimo stiliumi. Mes važiuojame taip, kaip kad važiuotume varžybose, tik saugumo sumetimais pasiliekam gal 15-20 proc. greičio rezervą. Tačiau to pakanka vos per keliolika minučių radikaliai pakeisti mūsų keleivių požiūris į automobilių sportą. „Ralio taksi“ sukelia tokias emocijų bangas, kad kartais tenka prašyti keleivių laikyti rankas ant kelių, negriebti vairo ar nebandyti kokiais kitais būdais gelbėtis nuo „tikrai, maniau, ištikšim“, – pasakoja A. Simaška.

Visi norintieji pavažiuoti „Rally Taksi“ tokią progą turės penktadienį, rugpjūčio 12 d., nuo 17 val. iki 20val. ir šeštadienį, rugpjūčio 13 d., nuo 9 val. iki 14 val. Ekstremaliai pramogai parinktas greičio ruožas vingiuoja visai netoli Zarasų, greta kelio Utena–Daugpilis. Iki pasienio punkto su Latvija likus 300 m, posūkis į dešinę „Riešutinė 3“. Daugiau informacijos galima rasti svetainėje http://www.euroracing.lt/.