Deja, savaitgalį Šveicarijoje vykęs 15-asis pasaulio motokroso čempionato etapas aštuoniolikmečiui anykštėnui nebuvo labai sėkmingas. Pirmo važiavimo sportininkas nebaigė, antrąjame finišavo 22-as, o bendroje etapo įskaitoje liko 23 pozicijoje, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nors nuotaiką ir temdė griūtys ir nusivylimas rezultatais, savaitgalį Arminas sulaukė ir džiugių žinių. „Suzuki World MXGP“ komandos vadovas, 10 kartų pasaulio čempiono titulą pelnęs Stefanas Evartsas patvirtino, kad lietuvis su komanda važiuos varžytis ir JAV trasose. Už Atlanto vyks du paskutiniai šių metų pasaulio motokroso čempionato etapai – rugsėjo 3-ią ir rugsėjo 11-ąją. Ši naujiena skatina lietuvį nesustoti ir dar daugiau dirbti dėl savo tikslų.

Šveicarijoje jaunuoliui koją kišo kieta, su daugybe gilių provėžų „Frauenfeld-Gachnang“ trasa. Tokio tipo trasose A. Jasikoniui trūksta patirties, dangos pajautimo, tad teko važiuoti naudojant daugiau jėgos. Tai lėmė greitesnį nuovargį ir daugiau klaidų.

Kvalifikaciniuose važiavimuose šeštadienį lietuvis buvo geriausiųjų 20-tuke. Jis finišą pasiekė 17-as. Pirmajame važiavime vaikinas važiavo 15-аs, tačiau neišvengė dviejų kritimų. Antrasis, važiavimo pabaigoje, buvo lemtingas. Jo metu pažeista motociklo stabdžių sistema ir įlenktas rėmas, tad vaikinas buvo priverstas sustoti ir važiavimo nebaigė.

Antrajame važiavime Arminas buvo pakilęs iki 16-os pozicijos, tačiau lenkiant ratu atsiliekantį sportininką motociklai susikibo ir abu krito. Lietuvis važiavimą baigė 22-as.

Čempionato etapas Šveicarijoje sėkmingiausias buvo italui Antonio Cairoli, antrą vietą iškovojo čempionato lyderis po 15 etapų slovėnas Timas Gajseris, trečią – Romainas Febvre'as iš Prancūzijos.

A. Cairoli čempionato įskaitoje užima antrą vietą, trečias – vokietis Maximilianas Naglas. A. Jasikonis čempionato lentelėje užima 28-ą vietą tarp 53 sportininkų.

Nors ir apmaudu dėl prastesnių rezultatų nei tikėjosi, A. Jasikonis suvokia, kad be duobių nebūna pakilimų ir džiaugiasi komandos palaikymu bei raginimu mąstyti pozityviai.

„Svarbiausia, kad nėra traumų, o rezultatams reikia laiko, patirties ir daug darbo“, – įsitikinęs ir Armino tėtis, pirmasis treneris Rolandas Jasikonis. Sportininką ir visą šeimą tikėti savo jėgomis ir dar atkakliau siekti tikslų, neplakant savęs už klaidas, o jas analizuojant, motyvuoja ir komandos palaikymas bei pasitikėjimas.

Artėjantiems pasaulio motokroso čempionato etapams A. Jasikonis ruošis ne tik treniruotėse, bet ir varžybų trasose. Jau po savaitės lietuvis varžysis Belgijos motokroso čempionate. Šioje šalyje A. Jasikonis su tėvais gyvena ir treniruojasi antrus metus.

Rugpjūčio 20-21 dienomis vaikinas lenktyniaus Vokietijos motokroso čempionato ADAC šeštajame etape.

Artimiausias pasaulio motokroso čempionato etapas vyks Olandijoje rugpjūčio 28 dieną. Sportininkas tikisi, kad smėlėta Aseno trasa jam bus palankesnė ir pavyks pasiekti aukštesnių rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)