Tai naujas puslapis Lietuvos motokroso istorijoje. Nors varžytis teko nepažįstamoje trasoje, lietuvis pateko į geriausiųjų dvidešimtuką.

Arminui puikiai sekėsi kvalifikacinėje treniruotėje šeštadienį. Jis pademonstravo gerą greitį ir įskaitinėje lentelėje užėmė 15-ą vietą, nuo lyderio atsilikdamas vos 2,3 sekundės. Kvalifikaciniame važiavime lietuvis finišavo 18-as.

Didžiausia įtampa laukė sekmadienį finaliniuose važiavimuose. Pirmajame A. Jasikonis ilgą laiką išlaikė 15-ą poziciją ir tik pabaigoje padaryta klaida ir užgesęs variklis lėmė 2 prarastas vietas. Vaikinas finišą pasiekė 17-as ir pelnė 4 įskaitinius taškus.

Antrasis važiavimas buvo mažiau sėkmingas. Arminas neišvengė kritimų. Pirmasis įvyko ne dėl jo kaltės – netikėtai keisdamas važiavimo liniją jį nuvertė čekas Jaromiras Romancikas. Arminas krito į 32-ą poziciją, bet spėjo pagerinti rezultatą iki 23-os vietos. Antrą kartą sportininkas virto dėl savo klaidos ir finišavo 24-as.

Bendroje etapo lentelėje A. Jasikonis užėmė 19-ą vietą, o čempionato įskaitoje po 13 etapų (Arminas važiavo 4) lietuvis yra 29-oje pozicijoje tarp 52 sportininkų. GP etapą Čekijoje laimėjo vokietis Maximilianas Naglas, antrą vietą iškovojo Timas Gajseris iš Slovėnijos, trečią – prancūzas Romainas Febvre'as. Aukščiausią poziciją iš Baltijos šalių sportininkų – 16-ą – užėmė estas Tanelis Leokas.

Čempionatas Čekijoje Arminui buvo iššūkis ne tik dėl debiuto vienoje stipriausių komandų, bet ir dėl anksčiau neišbandytos kieto grunto trasos su smulkiais akmenukais. Arminas daug treniruojasi su motociklu, komandos treneriai ir kolegos negaili patarimų, aptariamos menkiausios klaidelės, tačiau pasitreniruoti ir priprasti prie naujo tipo trasos pristigo laiko.

Lietuvis dar per trumpai yra „Suzuki World MXGP“ komandoje, kad būtų spėjęs pakankamai pažinti ir išnaudoti kietos trasos specifiką. Tokio tipo trasoje vyko tik vienas pasaulio čempionato etapas Čekijoje, kuris kaip tyčia sutapo su Armino debiutu naujoje komandoje.

Kietoje trasoje vaikinas turėjo galimybę pasitreniruoti vos kartą. Tokio grunto specifika – prastesnis motociklo sukibimas su žeme ir sudėtingesnis valdymas. Turint omeny, kad Arminas naujuoju „Suzuki RM-Z450“ motociklu važiuoja mažiau nei mėnesį ir technikos galimybės kol kas viršija jo įgūdžius, šios varžybos buvo gerokai už komforto zonos ribų ir buvo sunku jaustis užtikrintai.

Kontraktą su svajonių komanda A. Jasikonis pasirašė liepos 6 dieną. Pakeisti traumą gavusį Beną Townley lietuvį pakvietė jo talentą pastebėjęs komandos vadovas, 10 kartų pasaulio čempiono titulą iškovojęs Stefanas Evertsas.

Arminas įsitikinęs, kad nėra nieko, ko nebūtų galima pasiekti atkakliu ir nuosekliu darbu, o priprasti prie naujo tipo trasų ir gerinti rezultatus tereikia laiko ir patirties važiuojant pasaulio čempionato etapuose.

A. Jasikonis tikisi geresnių rezultatų kitame etape, kuris vyks kitą savaitgalį gerai pažįstamoje ir pamėgtoje, minkštoje Lomelio trasoje Belgijoje, kur vaikinas su šeima gyvena ir treniruojasi antrus metus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)