A. Jasikonio atsakas skeptikams – trečia vieta Vokietijos motokroso čempionato ADAC etape.

Savaitgalį, liepos 16-17 dienomis, penktasis Vokietijos motokroso čempionato etapas vyko smėlėtoje Tensfeldo trasoje. Savo jėgas naujame amplua Arminas bandė nepraėjus nė dviems savaitėms po komandos pakeitimo (1,5 metų A. Jasikonis važiavo Vokietijos „Monster Energy Kawasaki Elf Team Pfeil“ komandoje).

„Suzuki“ komandoje naujokas buvo apgaubtas dėmesiu, specialiai jam pritaikytas motociklas, sudarytas treniruočių grafikas, tačiau su naujuoju motociklu „Suzuki RM-Z450“ Arminas turėjo galimybę surengti vos penkias treniruotes. Jų pakako, kad sportininkas įrodytų savo pajėgumą.

Lietuvos motokrosininkas šiemet dalyvavo visuose ADAC etapuose, tačiau iki šiol jam nebuvo pavykę pasiekti tokių aukštų rezultatų ir užkopti ant nugalėtojų pakylos. Motociklo galimybės kol kas viršija jauno sportininko pajėgumą, tačiau ambicingas vaikinas pasirodė kaip susitelkęs į taktiką važiuotojas ir įrodė, kad technikos privalumus geba išnaudoti maksimaliai.

Galingiausioje – „MX Masters“ – klasėje kovojantis A. Jasikonis puikiai pasirodė jau kvalifikaciniuose važiavimuose ir savo grupėje buvo greičiausias. Kitoje atrankinėje grupėje geriausias buvo 30-metis belgas Kevinas Strijbosas, turintis patirties smėlėtuose trasose. Taip pat „Suzuki World MXGP“ komandai atstovaujantis sportininkas už A. Jasikonį buvo greitesnis 0,3 sekundės.

Po puikaus pasirodymo kvalifikacijoje, A. Jasikonis pirmą važiavimą pradėjo penktoje pozicijoje, antrame rate jau buvo trečias ir užtikrintai finišavo kaip laimėtojas. Tai – pirmoji lietuvio pergalė šio sezono ADAC čempionate.

Antrajame važiavime pasisekė mažiau. Sportininkas krito starte ir lenktynes pradėjo paskutinis – 39-as. Tačiau net iš galinės pozicijos jis sugebėjo finišuoti penktas ir bendroje etapo įskaitoje užėmė 3-ą vietą. Kol kas tai aukščiausias Lietuvos sportininko pasiekimas tokio lygio motokroso čempionate.

A. Jasikonis šiose varžybose nusileido tik danui 19-mečiui Thomui Kjerui Olsenui, pratusiam prie smėlio trasų, ir belgui K. Strijbosui. 30-metis sportininkas motokroso pasaulio čempionate dalyvauja nuo 2003-iųjų. Ir nors jam dar nepavyko iškovoti čempiono titulo, profesionalus sportininkas keletą kartų yra tapęs vicečempionu, ne kartą kopė ant geriausiųjų pakylos ir yra stipriausių pasaulio važiuotojų 10-uke.

Bendroje Vokietijos motokroso čempionato ADAC įskaitoje A. Jasikonis po 5 etapų užima 4-ą vietą.

Lietuvio pirmasis treneris, psichologas ir patarėjas, tėtis Rolandas Jasikonis džiaugiasi, kad naujasis motociklas suteikė Arminui progą parodyti, ką jis gali pasiekti, ir jis tą progą išnaudojo. Net ir nesėkmingai prasidėjus antrajam važiavimui, jaunas sportininkas puikiai susidorojo psichologiškai, nepasidavė įtampai ir neviršijo savo galimybių.

Vaikinas numetė tempą, lenktyniavo apgalvotai ir nepadarė lemtingų klaidų, kurios būtų sukliudžiusios finišuoti.

A. Jasikonis akcentuoja puikią, palaikančią atmosferą komandoje. Naujajam nariui nedaromas spaudimas. Jis ruošiamas palaipsniui gerinti rezultatus ir tobulėti. Su lietuviu dirba 10 kartų pasaulio čempiono titulą pelnęs komandos vadovas Stefanas Evertsas, pasikvietęs talentingą sportininką į komandą, ir 4 kartus pasaulio čempionatą laimėjęs jo tėvas Harry Evertsas.

Kaip „Suzuki World MXGP“ komandos atstovas A. Jasikonis pasaulio motokroso čempionate debiutuos liepos 24 dieną Čekijoje vyksiančiame 13-ame etape. Sportininkas planuoja važiuoti visuose etapuose, kurie dar vyks šį sezoną.

Dabar lietuvis bendroje čempionato įskaitoje užima 35-ą vietą (dalyvavo 3 еtapuose iš 12) ir turi tikslą patekti į geriausiųjų 15-uką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)