Pasak pranešimo, iki šiol dar nė vienas lietuvis nebuvo gavęs tokio pripažinimo, o per pastarąjį dešimtmetį tuo galėjo pasigirti tik du lietuvių kaimynai – estas Tanelis Leokas bei jaunasis Latvijos talentas Paulas Jonasas, dabar važiuojantis gamyklinės „Red Bull KTM Factory Racing“ ekipos gretose.

Į komandą A. Jasikonį pasikvietė komandos vadovas ir daugkartinis pasaulio motokroso čempionas Stefanas Evertsas, kuris prieš tai vadovavo jau minėtai „Red Bull KTM Factory Racing“ ekipai ir ten prisiviliojo latvį P. Jonasą.

Iš Anykščių kilęs A. Jasikonis jau anksčiau yra įrodęs, kad gali važiuoti aukščiausiame lygyje, kuomet būdamas vos 13 metų pirmavo Europos motokroso čempionate ir tik dėl traumos praleidus paskutinius du etapus liko trečias ir pasipuošė bronzos medaliu. Čempionatą tuo metu laimėjo latvis P. Jonasas. Lietuvoje A. Jasikonis sau lygių jau neturi ir yra daugkartinis šalies motokroso čempionas.

S. Evertsas lietuvį pastebėjo Vokietijoje vykstančiame prestižiniame „ADAC MX Masters“ čempionate, kur A. Jasikonis važiuoja jau antrus metus ir yra vienas čempionato lyderių. Prieš keletą metų į Belgiją kartu su juo persikėlė visa Jasikonių šeima ir jie kartu padeda jaunuoliui siekti savo tikslo – kovoti su stipriausiais pasaulyje motokroso sportininkais.

Kaip teigė A. Jasikonis, galimybė atstovauti „Team Suzuki World MXGP“ komandai jam yra lyg svajonės išsipildymas.

„Vakar (ketvirtadienį – BNS) turėjau pirmąją treniruotę ir vis dar negaliu tuo patikėti. Jaučiuosi lyg sapne – dirbu su geriausias pasaulio specialistais, važiuoju geriausiu pasaulyje motociklu, šalia tokie žmonės kaip Kevinas Strijbosas, Stefanas Evertsas ir t.t. Nepaprastai smagu būti čia. Džiugina ir tai, kad ant „Suzuki“ motociklo jaučiuosi gerai, nereikėjo daug laiko, kad priprasčiau prie RM-Z450. Motociklas valdosi puikiai ir likau tikrai sužavėtas pirmąja treniruote. Tokiu galingu motociklu dar neteko važiuoti. Mano tikslas – važiuoti artimiausius pasaulio čempionato etapus kuo geriau, surinkti kuo daugiau taškų ir patekti tarp top-13 sportininkų“.

Komandos vadovas S. Evertsas liko patenkintas A. Jasikonio pasirodymu ir džiaugėsi jo atėjimu į komandą:

„Aš esu laimingas, turėdamas galimybe suteikti jaunam sportininkui šansą konkuruoti aukščiausiame lygyje ir noriu pamatyti, ką Arminas sugebės parodyti trasoje“.

Tuo tarpu lenktynininko treneris, mechanikas, psichologas ir tėtis Rolandas džiaugėsi pasiektu rezultatu ir sakė, kad dabar viskas yra Armino rankose: „Mums tai yra kaip svajonės išsipildymas. Ilgai dirbome, kad tai pasiektume ir, kai sulaukėme skambučio iš Stefano, tai tikrai buvo džiaugsminga akimirka. Komandos vadovas norėjo būtent Armino, nors atrankoje buvo gal dar 10 sportininkų. Tai jau kažką reiškia. Dabar Arminas turi savo šansą ir reikia tikėtis, kad pavyks parodyti tai, ką mes sugebam. Svarbiausia, kad nebūtų traumų“.

A. Jasikonio debiutą „Team Suzuki World MXGP“ komandos gretose bus galima pamatyti jau liepos 24 d. „Locket“ trasoje, Čekijoje vyksiančiame 13-ame pasaulio motokroso čempionato etape.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)