Kadangi tarptautinė motociklų federacija (FIM) griežtai reguliuoja dalyvių skaičių Europos čempionatuose, mūsų tautiečiai iki paskutinės minutės nežinojo, ar galės dalyvauti čempionate, nes šiemet dar nebuvo startavę nei viename etape (A. Jasikonis šiemet dalyvauja ADAC MX Masters čempionate, savo lygių niekuo nenusileidžiančiame Europos čempionatui, o D. Karka tik neseniai pradėjo dalyvauti varžybose po to, kai pavasarį jam buvo lūžusi koja).

Tik ketvirtadienio vakarą gavę žalią šviesą dalyvavimui lietuviai turėjo paskubomis keisti treniruočių planą ir traukti į Lommelį.

Smėlėta Lommelio trasa pasitiko daugiatūkstantine žiūrovų minia bei karšta oro temperatūra. Kvalifikaciniuose važiavimuose A. Jasikonis parodė tik 14-ą laiką, D. Karka savo klasėje buvo 19-as. Abu sportininkai nespindėjo džiaugsmu, nes tikslai jų yra žymiai aukštesni. Šeštadienį vyko ir pirmi važiavimai, kur pirmas startavo D. Karka. Jaunuoliui iš Pakruojo sekėsi vidutiniškai – startavęs 20-oje vietoje D. Karka iki važiavimo pabaigos praleido į priekį 6 sportininkus ir finišo liniją kirto 26-as iš 40-ies (taškus iškovoja pirmieji 20 sportininkų). Važiavimą laimėjo švedas Alvinas Ostlundas, antras liko olandas Basas Vaessenas, o trečias liko vokietis Brianas Hsu.

A. Jasikonis pirmame važiavime po starto buvo 12-as ir kilo pozicijomis aukštyn. 10-ame rate anykštėnas jau buvo pasiekęs septintą vietą ir atrodė, kad tuoj turėtų pasiekti penketuką, visgi A. Jasikonis neišvengė klaidos, ko pasėkoje liko 9-as. Važiavimą laimėjo ADAC MX Masters šiuo metu pirmaujantis olandas Clavinas Vlaanderenas, antras liko anglas Adamas Sterry, trečias buvo kitas olandas Brianas Bogersas.

Antri važiavimai lietuvių laukė jau sekmadienį. Pirmas prie starto linijos ir vėl stojo D. Karka. Pakruojiečiui šįkart sekėsi geriau, startavęs 20-oje vietoje D. Karka važiavimo pabaigoje aplenkė prieš jį važiavusį sportininką ir pakilo į 19-ą vietą bei iškovojo 2 taškus Europos čempionate. Tai leido D. Karkai užimti 25-ą vietą tarp 40-ies sportininkų. Visada geros nuotaikos D. Karka jos nestokojo ir po šių varžybų.

„Rezultatu esu visai patenkintas, visgi dar tik atsigaunu po traumos, tik paskutinę minutę sužinojome, kad galėsim startuoti, tai specialiai šioms varžyboms net nesiruošėme. Tokių smėlėtų trasų kaip Lommelis Lietuvoje nėra, tad buvo smagu čia lenktyniauti, kažką pavyko aplenkti, iškovojau pora taškų. Tikslas, visgi, kitais metais šioje klasėje pasirodyti rimčiau, tikėsimės, kad traumų pavyks išvengti ir galėsiu džiuginti tautiečius savo gerais pasirodymais ateityje“.

Etapo nugalėtoju tapo abu važiavimus laimėjęs A. Ostlundas, antras liko B. Hsu, o trečias buvo B. Vaessenas.

Antras A. Jasikonio važiavimas buvo sudėtingesnis dėl vis didesnių trasoje atsirandančių duobių, tačiau mūsiškis pirmą posūkį įveikė 14-as ir toliau tik kilo pozicijomis aukštyn. Ilgą 30 min važiavimą lietuvis baigė 9-oje vietoje už savęs išlaikydamas Europos čempioną Jorgę Zaragozą. Tai A. Jasikoniui leido užimti 7-ą vietą bendroje šio etapo įskaitoje, ką anykštėnas įvertino teigiamai.

„Rezultatu nesu labai jau patenkintas, žinau, kad galiu būti aukščiau ir kovoti dėl prizinių vietų, visgi šįkart nepavyko. Kažkiek įtakos turėjo ir tai, kad, manydami, kad negalėsime startuoti Lommelyje trečiadienį turėjome ilgą ir sunkią treniruotę ruošdamiesi kitą savaitgalį vyksiančiam ADAC‘o etapui, po kurios, iš tiesų, nespėjau dar atsigauti fiziškai šioms varžyboms.

Bet buvo gerai, greitis buvo geras, džiugina tai, kad jau galime kovoti smėlio trasose su belgais ir olandais, kurie tokiose smėlėtose trasose „gyvena“ nuo vaikystės. Gaila tik, kad važiavimo pabaigoje šiek tiek pritrūko jėgų pasiekti penketuką. Bet nieko, buvo geros smagios varžybos, Dodė (Dovydas Karka) irgi neblogai pasirodė kaip po traumos. Dabar toliau ruošimės ADAC‘ui (A. Jasikonis ADAC MX Masters čempionate po 4-ių etapų užima 3-ią vietą)“.

Etapo nugalėtoju tapo olandas B. Boggersas, antras liko jo tautietis C. Vlaanderenas, o trečias buvo anglas A. Sterry.

Tuo pačiu metu vykusiame pasaulio čempionate MXGP klasėje triumfavo daugkartinis čempionas Antonio Cairoli, antras liko jo komandos draugas Kenas de Dyckeris, o trečias buvo Shaunas Simpsonas. Estas Gertas Krestinovas finišavo 13-oje vietoje, latvis Matissas Karro – 17-oje, kitas estas Tanelis Leokas – 22-oje vietoje.

MX2 klasėje dėl traumos iš kovos pasitraukus pasaulio čempionui Jeffrey Herlingsui, etapą laimėjo Max'as Anstie, antras liko Jordi Tixieris, o trečią vietą užėmė Dylanas Ferrandisas.

Puikiai sekėsi kylančiai Latvijos motokroso žvaigždei Paului Jonui, kuris pirmame važiavime užėmė aukštą 5-ą vietą, deja, antrame sekėsi ne taip gerai ir jis finišavo 11-as, bendroje įskaitoje užimdamas 9-ą vietą. Kitas latvis Robertas Justas Lommelyje užėmė 14-ą vietą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)