Nomedos virusas pasirodė besąs neregėtai gajus. Šiandien lietuviškajame maratone varžosi ne atskiros damos, o net dvi grynai moteriškos komandos, jas aptarnauja moterys mechanikės...

Tai ne tik egzotika. Ir ne vien dar vienas lygių teisių akcentas...

Šiandien lenktynininkai vyrai ir šiaip neabejingi automobilių sportui gėrisi dar viena ilgai brandinta idėja, kuriai buvo lemta tapti kūnu.

„Idėja 1000 km lenktynėse sukurti išskirtinę VIP zoną moterims brendo kelis metus, - pasakoja ją realizuoti išdrįsusi šių lenktynių organizatoriaus Dariaus Jonušio žmona Asta. – Ilgą laiką tarsi stigo jaukios, malonios vietos, kur automobiliams neabejingų moterų būrelis galėtų įsitaisyti ir paplepėti prie kavos puodelio, stebint dideliuose ekranuose kaip lenktyniauja jų mėgstamos komandos“.

O Aida Jonušaitė, ne vienerius metus prisidedanti prie renginio organizavimo, pasiūlė žengti dar toliau ir įkurti „Vairuojančių moterų asociaciją“. Mintį palaikė ir Daiva Tamošiūnaitė, tad asociacija buvo įkurta.

Pirmasis „Racing Ladies“ krikštas – jubiliejinės, 15-osios 1000 km lenktynės Palangoje. Vairuojančios moterys ne tik stebėjo vyrų kovas, bet ir mokėsi pakeisti ratą, gesinti užsidegusį automobilį ir šiaip jaukiai bendravo ne tik tarpusavyje, bet ir pasikvietusios moteriškiems rūpesčiams neabejingų vyrų.

Asociacijos prezidentė A. Jonušienė ir kitos steigėjos itin dėkinga visiems rėmėjams, nepagailėjusiems pastangų ir patarimų žengiant pirmuosius žingsnius, Klaipėdos gėlininkams, papuošusiems moterų VIP zoną,  „Lizos svajų“ rūbų kūrėjai Linai Zaveckienei ir dizaineriams, pasiuvusiems moterų klubo šeimininkėms ypatingus kombinezonus – sukneles ir kitiems talkininkams.

Tad pirmasis blynas išėjo tikrai neprisvilęs. „Vairuojančių moterų asociacijos“ narės dalyvavo orientaciniame ralyje Palanga-Klaipėda, klausėsi seminarų, žiūrėjo madas ir sužinojo begalę kulinarinių paslapčių, degustavo grilio kepėjų skanėstus bei prie maisto priderintą „Jacob’s Creek“ vyną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją