Kiekviena šalis čia atsiunčia tris stipriausius savo motokrosininkus, kurie varžosi trijose klasėse – MX2 (motociklai iki 250 kub cm. kubatūros), MX1 (motociklai nuo 250 kub. Cm. iki 450 kub. Cm. kubatūros) bei „Open“ (neribojama kubatūra).

Finaliniuose važiavimuose startuoja 20 geriausiai kvalifikacijoje pasirodžiusių rinktinių. Viso vyksta trys važiavimai tokia tvarka: MX1 + MX2, MX2 + „Open“ bei MX1 + „Open“ klasės. Kurią vietą sportininkas užima savo klasėje, tiek taškų jis ir pelno, o mažiausiai taškų per tris važiavimus surinkusi rinktinė laimi.

Lietuvos garbę šiame renginyje šiemet gins Matas Inda (MX2 klasė), Vytautas Bučas (MX1 klasė) ir Arminas Jasikonis („Open“ klasė). Stipriausią visų laikų Lietuvos rinktinę šiemet sudaro jauni sportininkai, tačiau jau spėję parodyti savo sugebėjimus tarptautinėje arenoje: Amerikos lietuvis M. Inda šiemet patapo vis dažnesniu svečiu JAV motokroso čempionato finaliniuose važiavimuose, V. Bučas pasaulio motokroso čempionate pelnė pirmuosius taškus, o Am Jasikonis buvo stipriausiųjų dvidešimtuke tiek Europos, tiek Anglijos motokroso čempionatuose.

Jauna ir perspektyvi mūsų rinktinė sieks padaryti tai, ko iki šiol nuo Nepriklausomybės atgavimo laikų mums dar nebuvo pavykę – patekti tarp 20-ties stipriausiųjų.

Praėjusiais metais Belgijoje likome per plauką nuo to tikslo – buvome dvidešimt antri, o šiemet sustiprinę sudėtį galime tikėtis prasimušti į finalą.

Lietuvos komandos vadovu paskirtas vienas pagrindinių Lietuvos motokroso bei stipriausių sportininkų rėmėjų Rolandas Sakauskas. Kartu su Lietuvos rinktine į Vokietiją išvyko ir Lietuvos motociklų sporto federacijos prezidentas Virginijus Visockis. Kaip teigė A. Jasikonio treneris Rolandas Jasikonis, rinktinė yra puikios nuotaikos ir sieks patekti į sekmadienio finalą:

„Tiek Matas, tiek Vytautas atvažiavo pas mus į Belgiją prieš pusantros savaitės, kur treniravomės ir ruošėmės „Motocross of Nations“ varžyboms. Visi sportininkai yra sveiki ir geros formos, tad keliame sau tikslą patekti tarp 20-ties stipriausiųjų ir parodyti, kad lietuviai gali būti stiprūs ir techniniame sporte.

Mums su Arminu tai bus pirmos „Motocross of Nations“ varžybos, tad šioks toks jauduliukas, žinoma, yra. Visgi startas su Pasaulinio lygio žvaigždėmis kaip A. Cairoli, R. Dungey, K. Roczenu ir kitais turėtų suteikti mums patirties ir padėti dar labiau sustiprėti kitais metais“.

Rinktinės iš 41-os šalies šiemet dalyvauja šiame įspūdingame renginyje, į kurį susirenka apie 50 tūkstančių žiūrovų trasoje ir daug daugiau prie televizijos ekranų.

Nepaisant to, kad jiems negali padėti stipriausias Amerikos sportininkas Ryanas Villopotto, favoritais šiemet vis vien laikomi amerikiečiai, kuriems atstovaus Ryanas Dungey (MX1), Eli Tomacas (MX2) ir Justinas Barcia („Open“).

Čempionų titulą gins vokiečiai – Maxas Naglas (MX1), Kenas Roczenas (MX2) ir Dennisas Ullrichas („Open“), o visapusiškai stiprią rinktinę turi praėjusių metų vicečempionai belgai, kurių garbę gins Kenas de Dyckeris (MX1), Jeremey vsn Horebeekas (MX2) ir Clementas Desalle („Open“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)