JOD Kauno skyriaus nariai tikina, jog šiais metais, agentūra „Factum“ gali užfiksuoti ir antrąjį rekordą – ant ilgiausios juostos bus priklijuota apie 40 tūkst. geltonos spalvos žvaigždučių.

„Džiaugiuosi, kad mūsų organizacija davė pradžią tokiam įspūdingam ir simboliniam renginiui. Esu tikras, kad su JOD ir rėmėjų pagalba, Kauniečiai pasieks užsibrėžtų tikslų ir pademonstruos, kad lietuviai gali ir moka siekti įspūdingų rekordų bei šauniai švęsti visų europiečių dieną“, – sakė JOD pirmininkas Justinas Skaržauskas.

Milžiniška juosta, ant kurios bus kabinamos moksleivių iškarpytos žvaigždutės, ketinama apjuosti Kauno Senamiestį bei Laisvės alėją. Ryškiai geltonose žvaigždutėse kauniečiai rašys savo palinkėjimus Lietuvai.

Šventę rengiantys JOD nariai tikisi, kad kultūrinės dalies pabaigoje paskutinę žvaigždę ant rekordinės juostos užkabins Seimo Europos reikalų komiteto pirmininkas Vydas Gedvilas.

Renginiai gegužės 1-ąją vyks ne tik Laisvės Alėjoje, bet ir kitose Kauno Centro vietose. Rotušės aikštėje organizuojami jaunimo grupių pasirodymai bei įvairūs konkursai: bus siūloma surasti Auksinę žvaigždę, kviečiama išbandyti jėgas rankų lenkimo rungtynėse, taiklumą – šaudymo varžybose, apetitą – valgant ryžius su kiniškomis lazdelėmis.

Taip pat bus rengiamas koncertas, kuriame dalyvaus grupė „Kupido“ bei šou scenoje pirmuosius žingsnius žengiančios jaunimo grupės.

„Į šį renginį mes kviečiame kuo daugiau aktyvių ir veiklių moksleivių bei studentų, siekdami įtraukti juos į gražios iniciatyvos įgyvendinimą – naujo Lietuvos rekordo registravimą bei įstojimo į Europos Sąjungą antrųjų metinių minėjimą“, – sakė JOD Kauno skyriaus vicepirmininkas Andrius Kašura.

Renginio metu vyks daug konkursų, loterijų, kuriose visi atėjusieji galės išbandyti savo įgūdžius ir patikrinti žinias. Visus loterijos ir konkursų dalyvius tikimasi apdovanoti suvenyrais bei dovanėlėmis.

JOD nariai ruošia teatro bei šokio reginį, kuriame dalyvaus jaunieji Kauno aktoriai. Tai bus bene pirmas renginys, kuriame dalyvaus mokyklose vaidinantys moksleiviai, Jaunimo teatro ir „Teatrapilio“ artistai. „Manau, kad šventė yra šauni galimybė mums pasirodyti Kauno miesto visuomenei bei už tai būti įvertintiems“, – sakė JOD narys Deivydas Kaminskis.

Renginys, kuriame bus siekiama rekordų, truks nuo vidurdienio iki 19 valandos vakaro.