Kolekcijos pristatymui dizaineriai pasirinko kino temą, tad ant kvietimų bei reklaminių bukletų neatsitiktinai šypsosi A.Pogrebnojaus senelė aktorė Lidija Kupstaitė. Demonstracijos metu bus rodomos ištraukos iš įvairių kino filmų. Aleksandro teigimu, tai bus pats ilgiausias kolekcijos pristatymas per visą dizainerių dueto gyvavimo istoriją.

“Tai daugiau kultūrinis - meninis, nei komercinis projektas – filmai, gyva muzika, mados…”- pasakoja A.Pogrebnojus. “Beje, kolekcija – grynai moteriška, joje nėra nė vienų kelnių.”

Kolekcija bus demonstruojama didžiojoje salėje. Naujiena – pirmą kartą galima bus nusipirkti bilietus, tad patekti galės ne tik kviestiniai svečiai, bet ir visi norintys.

Spalio 26 d. naująją kolekciją pirmieji pamatys Maskvos mados savaitės žiūrovai, o po pristatymo Lietuvoje kolekcija iškeliaus į Japoniją.

Blankiai prisimenama gražiausia vaikystėje matyta moteris greičiausiai taip ir liks ta vienintele ir nepakartojama, nepaisant visų šiuolaikinių madų ir skonių. Pameni? Galbūt – mama, galbūt – mergina iš nežinia kodėl į širdį kritusio filmo, galbūt keistas veidas žvelgiantis iš padūmavusios fotografijos su užrašu: Palanga - Krymas, 1966. Nutrintas tų, kuriomis metams bėgant karštai žaviesi, kurias galbūt norėtum pakartoti ar pralenkti, tas miglotas jaukaus moteriškumo įvaizdis karts nuo karto grįžta.

Vartant senas nuotraukas, žurnalus, lietingą naktį leidžiant kartu su vieninteliu sugraudinti gebančiu filmu... Taip nuolat keliaujame laiku. Tos šilko suknelės vos plevenančios vėjyje... Jos keliauja iš filmo į gyvenimą: įžūliai paprastutės ir nekaltai įmantrios, kuklios ir prabangios. Tačiau – visada moteriškos. Todėl jų geidžiame, todėl žvelgdami į jas patys sau tampame kiek geresni, kiek kitokie: lyg kažkuri mūsų dalis laiko mašina būtų nusikėlusi į mamų ir močiučių jaunystę...

A&V šį kartą, niūniuodami moteriškumą, kūrė toms, kurios sugeba keliauti laiku be banalios laiko mašinos pagalbos; toms, kurioms nuobodu kasdienybės rėmeliuose; toms, kurios moka šypsotis iki šiol nepamirštų kino žvaigždžių lūpomis, moka atrasti tai, ko kartais taip trūksta šioje realybėje ir be ko neįsivaizduojame savęs: savo vaikystės, nori ir gali prisiliesti prie jaukios svajonės, lyg prie apvalančio atodūsio pasibaigus mylimiausiam filmui...

Medžiagos: šilkas, medvilnė, šilkinė organza, medvilninis trikotažas, linas, vilna.
Spalvos: juoda, kreminė, raudona, geltona.
Skrybėlės: A&V.
Batai: A&V.
Rankinės: A&V.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją