D. Tuskas ir Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris su Turkijos prezidentu susitiko prieš NATO šalių vadovų posėdį Briuselyje.

„Centriniu mūsų diskusijų klausimu aš iškėliau žmogaus teises“, – parašė D. Tuskas po derybų, prasidėjusių trumpu ir nuoširdžiu rankų paspaudimu fotografų akivaizdoje.

Savo ruožtu J. C. Junckerio atstovas pareiškė: „ES ir Turkija privalo ir nori tęsti bendradarbiavimą; smulkiai aptarta daug bendro intereso klausimų geroje ir konstruktyvioje atmosferoje“.

Per kitą susitikimą NATO viršūnių renginio kuluaruose R.T.Erdoganas pažadėjo Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui „skubiai“ pasidomėsiąs areštuoto prancūzų foto žurnalisto Mathias Depardono byla, sakė E. Macrono biuras.

Spaudos laisvės grupė „Reporteriai be sienų“ (RSF) pranešė, kad M. Depardonas, jau ilgiau kaip dvi savaites laikomas suimtas Turkijoje, pradėjo bado streiką.

Turkų pareigūnai tvirtina, kad šis prancūzas sulaikytas dėl „propagandos už teroro grupuotę“ – taip užsiminta apie kurdų kovotojus.