Ji pakeis buvusią Bulgarijos eurokomisarę Kristaliną Georgijevą, kuri metų pradžioje tapo Pasaulio Banko generaline direktore.

„Atsižvelgdamas į jos profesines savybes ir ilgametę darbo EP patirtį, esu tikras, kad Marija Gabriel į Komisijos darbą įneš svarų ir vertingą indėlį“, - pranešime teigė B. Borisovas.

B. Borisovas naujo eurokomisaro skyrimo klausimą praėjusį penktadienį aptarė su Europos Komisijos (EK) pirmininku Jeanu-Claude'u Junckeriu. Kurią sritį kuruos naujoji Bulgarijos eurokomisarė bus aptariama kitą savaitę vyksiančiame jos susitikime su J. C. Junceriu.

Pasak oficialių šaltinių, tikėtina, kad 37 metų politikė Europos Sąjungos (ES) skaitmeninės ekonomikos ir visuomenės komisaro poste gali pakeisti sausį iš jo pasitraukusį Guentherį Oettingerį.

Apie M. Gabriel paskyrimą pranešta likus mažiau kaip septyniems mėnesiams iki Bulgarijos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pradžios.

M. Gabriel, EP deputate dirbanti nuo 2009 metų, yra Europos liaudies partijos (ELP) frakcijos Europos Parlamente pirmininko pavaduotoja.