Šiaurės Korėjos diktatorius importavo keliaraiščius ir korsetus, o viso pirkinio iš Kinijos kaina dvigubai didesnė už išleistąją pernai metais. Manoma, kad visa tai buvo užsakyta jo liūdnai pagarsėjusiam „Malonumų būriui“, kuriam mergaitės atrenkamos tiesiog klasėse. Kai kurioms jų tėra vos trylika. Atrinktos mergaitės patikrinamos mediciniškai, ar yra skaisčios, paskui jos būna priverstos teikti seksualines paslaugas.

Nuo režimo pabėgusieji pasakoja apie apsilankymus sekso vakarėliuose, kuriuose netrūksta alkoholio ir kuriuose žaidimus pralaimėjusioms merginoms nuskutami gaktos plaukai.

Pasak „The Sun“, šiuos skaičius pateikė Tarptautinio prekybos centro prieiga „Trade Map“. Jie atskleidžia, kad Kim Jong Unas švaisto milijonus šampanui, žirgams ir makiažo priemonėms, nors jo šalies gyventojai tuo pat metu bando sudurti galą su galu. Jungtinių Tautų teigimu, du milijonai žmonių stengiasi išgyventi iš skurdžios labdaros, kurią jiems tiekia valstybė. Kasdien jiems skiriama 650 gramų kukurūzų, ryžių ir mėsos. Tuo metu despotas šalies vadovas taško pinigus šampanui, prabangiems vynams, šokoladui ir šveicariškam sūriui.

Pernai metais Kim Jong Unas taip pat nepagailėjo 39 milijonų eurų sau pačiam, tėvui Kim Jong Ilui ir seneliui Kim Il Sungui skirtoms statuloms. Kim Jong Unas 2015 metais pasirašė importo užsakymų už 6,43 milijono iš Vokietijos įmonių: 275 tūkstančių eurų kainavo stiprūs alkoholiniai gėrimai, 132 tūkstančiai eurų – vynas ir šampanas, 66 tūkstančiai – vokiškas alus. Taip pat iš Vokietijos už 144225 eurus užsakyta kvepalų, dezodorantų, makiažo ir plaukų priežiūros priemonių.

Dar už 66864 eurus pirkti laikrodžiai Šveicarijoje, 78142 eurus – importiniai sūriai, 294107 eurus atsiėjo meškerės iš Kinijos, 154752 eurus – žirgai iš Rusijos. Keistame importinių prekių sąraše galima rasti skėčius iš Kinijos už 1,93 milijono eurų, pipirų už 9,38 milijono eurų ir sporto įrangos už 2,73 milijono eurų.

Manoma, kad Kim Jon Unas pamėgo Ementalio sūrį ir rūšinius vynus tuo metu, kai studijavo Šveicarijoje.

2014 metais buvo pranešta, kad Šiaurės Korėjos lyderį kankina podagra, kuri siejama su girtavimu ir aplaidžiu gyvenimo būdu.

Spėliojant, kada Kim Jong Unas atliks penktą branduolinį bandymą, Šiaurės Korėjos valdančioji partija rengia pirmąjį suvažiavimą nuo 1980 metų. Valstybės vadovavimą Pchenjane jis perėmė 2011 metais ir spėjama, kad bus „karūnuotas“ formaliu titulu, kaip jo tėvas ir senelis.

Korėjos demokratinės respublikos įkūrėjas Kim Il Sungas sukūrė savo asmenybės kultą ir buvo žinomas kaip Didysis vadas. Jo sūnus Kim Jong Ilas, vadovavęs šaliai nuo 1994 iki 2011 metų, buvo žinomas kaip Brangusis vadas. Belieka sulaukti, kokį titulą sau suteiks Kim Jong Unas. Bet kokiu atveju, asmenybės kultui ir dinastiniam komunizmuoi Šiaurės Korėjoje galo nematyti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (83)