„Keturi Europos Sąjungos pareigūnai pranešė, kad Europos Sąjungos narės ketina kovo viduryje dar šešiems mėnesiams pratęsti sankcijas šimtui Ukrainos ir Rusijos piliečių: tarp jų yra Arkadijus Rotenbergas, vienas iš „SMP Bank“ ir „InvestKapitalBank“ savininkų, ir didžiausias banko „Rossija“ akcininkas Jurijus Kovalčukas“, – cituoja pranešimą „RIA Novosti“.

Toks sprendimas bus priimtas nepaisant D. Trumpo bandymų pagerinti santykius tarp Rusijos ir JAV, nurodo amerikiečių agentūra.

Europos Sąjunga ir JAV sankcijas Rusijai įvedė 2014 metais, kai po skubiai surengto referendumo Rusija aneksavo Krymą. Vėliau, Vakarams ėmus kaltinti Rusiją vadinamųjų „Donecko liaudies respublikos“ ir „Luhansko liaudies respublikos“ separatistų, kurie kontroliuoja dvi Ukrainos sritis, palaikymu, individualios sankcijos virto sektorinėmis.

Europos Sąjungos ir JAV atstovai ne kartą tvirtino, kad sankcijų panaikinimas įmanomas tik tuo atveju, jeigu bus įgyvendinti Minsko susitarimai – visas sąrašas priemonių, kurias pritaikius įmanoma taikiai sureguliuoti Ukrainos konfliktą.

Rugsėjo 15 dieną Europos Sąjunga eilinį kartą apribojimų galiojimą pratęsė iki 2017 metų kovo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (387)