Ši socialinė akcija yra vienas iš Advokatūros savaitės renginių.

Lietuvos advokatūros pakviesti, prie iniciatyvos prisijungė daugiau nei 60 advokatų ir advokatų padėjėjų, kurie pirminę teisinę pagalbą teiks Vilniuje, Kaune, Alytuje, Ukmergėje, Marijampolėje, Tauragėje, Klaipėdoje, Panevėžyje, Skuode, Pakruojyje, Raseiniuose ir Rokiškyje.

Kaip pranešė Advokatūra, gyventojai bus konsultuojami šeimos, darbo, paveldėjimo, nekilnojamojo turto, vartotojų teisių apsaugos klausimais, taip pat civilinės, administracinės ir baudžiamosios teisės srityse. Advokatai lankysis ir įkalinimo įstaigose, kur atsakys į rūpimus kalinčiųjų klausimus.

„Džiaugiuosi, kad advokatų bendruomenė noriai sutiko kvietimą teikti nemokamas teisines konsultacijas nepasiturintiems žmonėms, taip primindama, kad advokatai dirba žmogaus ir jo teisėtų interesų labui. Laiku suteikta teisinė pagalba gali padėti išvengti daugelio problemų ateityje, o advokatas jau seniai nebėra tik teisininkas – jis ir patarėjas, taikintojas, psichologas“, – teigia Advokatų tarybos pirmininkas prof. dr. Ignas Vėgėlė.

Pasak jo, Lietuvos advokatūra sieks, kad Pro bono – savanoriškai neatlygintinai teikiamų profesionalių teisinių paslaugų – tradicija stiprėtų. Plėsti šią veiklą paskatins ir tai, jog Lietuvos advokatūra prisijungia prie Prezidentės Dalios Grybauskaitės inicijuotos nacionalinės socialinio saugumo kampanijos „Už saugią Lietuvą“.

„Caritas“ veiklos patirtis rodo, jog Lietuvoje yra nemaža dalis nepasiturinčių žmonių, kuriems reikalinga teisinė pagalba ir ji nėra lengvai prieinama. Vertiname Lietuvos Advokatūros iniciatyvą kaip reikalingą pagalbą mūsų globojamiems žmonėms ir kaip reikšmingą indėlį kuriant dalinimosi ir savipagalbos kultūrą Lietuvoje“, – teigė Lietuvos „Caritas“ generalinė direktorė Deimantė Bukeikaitė.

Bendradarbiavimas su organizacija „Caritas“ yra vienas iš daugelio Advokatūros savaitės renginių, organizuojamų švenčiant į įsimintinų dienų sąrašą įtrauktą Lietuvos advokatūros dieną.

Visą savaitę, gruodžio 2-9 d., vyks konferencijos, diskusijos, advokatų sporto turnyrai, advokatai bus kviečiami vienai dienai grįžti į gimtąsias mokyklas ir plačiau pristatyti savo profesiją. Savaitės renginius vainikuos iškilmingas vakaras Nacionaliniame operos ir baleto teatre, į kurį taip pat bus pakviesti vaikų namų, dienos centrų darbuotojai.

Gyventojai, norintys pasinaudoti galimybe gauti nemokamą teisinę konsultaciją, turėtų kreiptis į organizacijos „Caritas“ centrus vyskupijose iki gruodžio 1 d.:

Telšiai (Klaipėda) – Vitalija Šlepavičienė, tel. 865522619

Panevėžys (Anykščiai, Biržai, Kupiškis, Panevėžys, Pasvalys, Rokiškis, Utena, Zarasai) – Gražina Kacevičienė, tel. 861021858

Šiauliai (Joniškis, Kelmė, Pakruojis, Radviliškis, Šiauliai) – Zita Baranauskienė, tel. 865745358

Vilkaviškis (Alytus, Marijampolė, Vilkaviškis, Kybartai, Šakiai) – Giedrė Volff, tel. 865516739

Kaišiadorys (Alytus, Birštonas, Elektrėnai, Kaišiadorys, Molėtai, Širvintos) – Giedrė Adlytė, tel. 860111454

Vilnius (Vilnius, Šalčininkai, Švenčionys, Trakai, Lentvaris, Varėna) – Raimonda Čižauskaitė, tel. 864612248

Kaunas (Kaunas, Kėdainiai, Jonava, Raseiniai, Ukmergė, Jurbarkas) – Ona Virbašiūtė, tel. 867322327.