Per dvi žaidynių dienas dalyviai – moterys, vyrai ir gausus būrys mažųjų lietuvaičių – varžėsi gatvės krepšinio, futbolo, tinklinio, badmintono, stalo teniso, boulingo, bėgimo, plaukimo, buriavimo, estafetės, skvošo, lauko teniso, šaškių ir šachmatų rungtyse. Rungčių nugalėtojai bus deleguojami dalyvauti pasaulio lietuvių sporto žaidynėse, kurios vyks 2017 m. vasarą Kaune.

Tarp „BeNeLux 2016” dalyvių buvo galima išvysti ir Lietuvos užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, kuris buvo šių žaidynių iniciatoriumi tuomet, kai užėmė Lietuvos ambasadoriaus prie NATO pareigas. Į tradicines užsienio lietuvių sporto žaidynes atvyko ir ES komisaras Vytenis Andriukaitis, Lietuvos kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius, Lietuvos ambasadoriai prie ES, NATO, Lietuvos ambasadoriai Belgijai ir Liuksemburgui bei Nyderlandams.

„BeNeLux 2016“ žaidynes organizavo Belgijos, Nyderlandų ir Liuksemburgo lietuvių bendruomenės, Lietuvos nuolatinė atstovybė prie NATO, Lietuvos ambasada Belgijoje ir Lietuvos nuolatinė atstovybė Europos Sąjungoje.