„Nuo vakarinius kursus lankančių keleto studentų prasidėjusi aukštoji mokykla per 60 metų tapo universitetu, patenkančių tarp 4 proc. geriausių pasaulio universitetų. Šiandien minimas jubiliejus yra visų pirma mūsų absolventų šventė ir šiandien scenoje nutiestas tiltas simbolizuoja ryšį tarp visų universiteto kartų ir kryptį pirmyn kuriant tvarią Lietuvos gerovę“, – renginio metu sakė Vilniaus Gedimino technikos universiteto rektorius Alfonsas Daniūnas.

Jam antrino ir į šventę atvykęs vienas žymiausių VGTU absolventų – Lietuvos Respublikos Ministras Pirmininkas Algirdas Butkevičius: „Didžiuojuosi, kad priklausau VGTU bendruomenei, čia atvykau ne kaip Premjeras, o kaip absolventas. Esu labai dėkingas savo dėstytojams, kurie padėjo pagrindus mano tolimesnei ateičiai. VGTU yra išskirtinė Lietuvos aukštoji mokykla, kurioje vyrauja stipri inžinerinė ir ekonominė mintis, kuri drąsiai žengia su laikmečiu, sprendžia globalios ekonomikos problemas ir rodo pavyzdį kitiems universitetams“

Šiandien VGTU dar kartą pateisino techninio universiteto vardą ir visus susirinkusius nustebino naujausiomis technologijomis bei surengė nepakartojamą lazerių, grafinių kompozicijų, 3D technologijų ir šviesų šou. Nuo didžiulės, simboliniu tiltu sujungtos scenos geriausias emocijas žiūrovams dovanojo daugiau nei 150 įvairių atlikėjų, tarp kurių – ir VGTU choras „Gabija“, tautinių šokių ansamblis „Vingis“, VGTU pučiamųjų orkestras.

Šventę vainikavo No Dj‘s ir Poliarizuotų stiklų pasirodymai bei, žinoma, Stanislavo Stavickio-Stano specialiai šiai šventei sukurtas VGTU himnas, kurį dainavo visa universiteto bendruomenė.

Vienas svarbiausių šių šventės akcentų – Absolventų kongresas. Jo metu visi – tiek VGTU palikę prieš 40 metų, tiek diplomą gavę vos pernai, tiek žinomi visuomenės veikėjai, verslo imperijas sukūrę verslininkai, ir sėkmingi išradėjai – galėjo susitikti savo grupės draugus, dėstytojus, pasidalinti prisiminimais ir patirtimi.

„Fantastiškas jausmas jaustis viso to dalimi – kokie mes esame vieningi! Šiandien puiki proga pasakyti ačiū savo Alma Mater už tai, kad visi esame tuo, kas esame šiandien. Kita vertus, absolventų pasiekimai kuria gerą vardą, tad būkime geriausi savo profesijoje, toks bus ir mūsų universitetas. O jis jau toks yra“, – sake VGTU Absolventų ir bičiulių klubo prezidentas Rimantas Busila.

Specialiai šiai šventei buvo sumontuota beveik 20 tonų scenos konstrukcijų, 300 kvadratinių metrų specialus ekranas, šviesos efektus kūrė 340 prožektorių, buvo naudojama šiuo metu populiariausia „L’acoustics K1/K2“ įgarsinimo sistema.

***

Vilniaus Gedimino technikos universitetas (VGTU) – inovatyvi aukštoji mokykla, ugdanti kūrybiškus ir kvalifikuotus specialistus. Naujausiuose „QS University Rankings: Emerging Europe and Central Asia“ reitinguose VGTU užima 45 vietą ir yra Lietuvos techninių universitetų lyderis.

VGTU užtikrina šiuolaikines, į darbo rinką orientuotas studijas ir atlieka daugybę įvairių mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros darbų – jie vykdomi 14 institutų, 3 mokslo centruose, 33 laboratorijose.

Universitete veikia moderniausias Rytų Europoje Civilinės inžinerijos mokslo centras ir didžiausia Lietuvoje Mobiliųjų aplikacijų laboratorija. Turėdamas daugiau kaip 400 partnerių tarp užsienio aukštųjų mokyklų, VGTU suteikia plačias tarptautinių studijų bei praktikų galimybes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)