Apie tai, ką vertėtų žinoti kiekvienam atrinktam dalyviui pasakoja bandomojo žygio sudarytojas bei vadovas Arnoldas Fokas.

Ko šių metų bandomajame žygyje gali tikėtis kelios dešimtis atrinktų geriausių kandidatų?

Bandomojo žygio metu kai kurie etapai primins ankstesniais metais Sibire matytus vaizdus, taip pat leis patirti tas sąlygas, su kuriomis iki šiol susidūrė ankstesnių metų ekspedicijos „Misija Sibiras“ dalyviai. Didžiausias skirtumas bus tas, kad bandomasis žygis truks tik 36, o ne 360 valandas, kurias praleisime Sibire.

Misija Sibiras'2016


Kokį atstumą bandomajame žygyje teks įveikti norintiems įrodyti savo pasirengimą?

Žygių patirtis rodo, kad kilometrų skaičiavimas žygio metu emociškai vargina. Nors tai nepaprastai sunku, bet pasistenkite žygio metu negalvoti nei kiek kilometrų nueita, nei kiek liko. Žygį įveikia ir tie kurie per savo gyvenimą nėra nuėję 10 km. Dviejų dienų žygis - tai pati geriausia proga susirasti naujų draugų bei ištyrinėti savo galimybių ribas. Naudokitės ja!

Ką derėtų turėti su savimi kiekvienam dalyviui, norinčiam tinkamai pasirengti žygiui?

Svarbiausi yra du dalykai - batai ir geras bei pozityvus nusiteikimas. Rekomenduojame pasiimti batus tinkamus žygiui bei antrus batus, skirtus persiauti tuo atveju, jeigu sušlaptų pirmieji.
Taip pat neišsiversite be miegmaišio ir palapinės.

Arnoldas Fokas

Apie ką reikėtų persigalvoti ir kraunantis daiktus verčiau palikti namie?


Susikrovus kuprinę reiktų bent 5-10 minučių pasivaikščioti. Po to nusiimti ir iškrausčius ją, dar kartą peržiūrėti daiktus ir savęs paklausti, be kurių daiktų galėsiu išsiversti tas 36 valandas, kol nebūsiu namie.

Ar verta imti papildomą įkraunamą mobilaus telefono bateriją, kurios galbūt nepanaudosite. Gal vietoje didelio rankšluosčio pasiimti kuo mažesnį. Jeigu oro prognozės palankios, vietoj sunkaus megztinio pasiimti plonesnį ir lengvesnį džemperį. Štai ir sutaupėt visą kilogramą nereikalingo svorio.

„Misija Sibiras“ organizatoriai primena, jog „Misija Sibiras“ projekto dalyvių lauks daug įvairių išbandymų. Kartu su keliomis dešimtimis kandidatų kartu mėginsite įveikti bandomąjį žygį, su atrinktais dalyviais leisitės į nepakartojamą ekspediciją Sibire, tapsite tikra komanda ir kartu patirsite neįkainojamų įspūdžių. Grįžus į Lietuvą lauks projekto pristatymai, filmo peržiūros, parodų atidarymai ir kiti susitikimai, kuriuose sutiksite daugybę žibančių akių ir karštai plakančių širdžių. Kartu kursite stiprią ir pilietišką Lietuvą – prisijungsite prie didelės „Misija Sibiras” šeimos visoje Lietuvoje ir pasaulyje.

Bet visa tai prasideda nuo pirmo žingsnio – registracijos anketos. Ją užpildyti galite iki gegužės 9-os dienos,
adresu www.misijasibiras.lt