LNK žurnalistams mokyklos direktorė Sigita Kaminskienė teigė nemananti, kad pasielgė blogai, bei sako, kad tai yra probleminis vaikas: „Vaikas yra ištisai prisidirbantis visokių dalykų, tai dabar mes galim moralizuoti ar ne, aš nematau čia jokios problemos“.

Mokyklos vadovė pasakojo, kad vadovavosi senu sovietiniu principu – „Nedaryk kitam to, ko nenori, kad kiti tau darytų“.

„Aš vaiko paklausiau, ar jis norėtų, kad aš taip pat su juo pasielgčiau, tai jis šaipėsi, juokėsi, jam buvo linksma, o aš pridėjau tiktais sniego gabaliuką“, - pirmadienio vakarą per LNK pasakos S. Kaminskienė.

„Jis skriaudė kitą vaiką ir tai yra nutylima, tai prieš kitą vaiką galima smurtauti? Tiesiog vaikui sniego gabalėlis buvo pridėtas... Aš nemanau, kas tai yra smurtavimas“, - situaciją toliau komentavo mokyklos direktorė.

Toks mokyklos direktorės poelgis sukėlė pasipiktinimą vaiko mamai bei psichiatrams.

„Man sakė, kad išmaudė mano sūnų... Sniegą kišo už nugaros, ant nuogo kūno“, - situaciją komentavo nuskriausto mokinio mama.

Psichiatras Linas Slušnys sako, kad toks elgesys rodo nemeilę savo darbui: „Čia yra du variantai, arba žmogus yra perdegęs, ir jis tikrai nebemyli žiauriai savo darbo, arba antras variantas gali būti, kad tiesiog pasakysiu „buitiškai“ – stogas nuvažiavo ir pavargo“.

Incidentas gal ir būtų buvęs pamirštas, tačiau visą įvykį matė ir Širvintų tarybos narys Vidmantas Mateika, kuris apskundė direktorę Širvintų savivaldybės švietimo skyriui.

Tačiau direktorės pusėn stojo Širvintų savivaldybės merė Živilė Pinskuvienė, kuri sakė, kad šioje situacijoje reikia galvoti apie visus vaikus: „O apie mažiukus, kas nors pagalvoja? Tas dičkis išmaudė mažiukus sniege. Kodėl niekas iš tarybos narių nepuola ginti tų vaikų? O mes tą vaiką dabar padarėme didvyriu. Tas vaikas gali „nuimti“ direktorę? Link ko mes einame?“

Visą istoriją iš Širvintų žiūrėkite šį pirmadienio vakarą laidoje KK2, 19 val. 30 min. per LNK.