Mantu prisistatęs vyras panoro pasiteirauti dėl „teigiamų komentarų rašymo internetiniuose forumuose ir svetainėse iš skirtingų IP adresų“. Laiške Mantas nurodo, kad šiuo metu įmonė, kuriai jis atstovauja, nori likti anonimiška.

Esą įmonė yra savo srities lyderė, tačiau pastaruoju metu internete jaučiamas neigiamos informacijos bendrovės atžvilgiu suaktyvėjimas. „Mus domintų paslaugų kainininkas ir sutarties sąlygos, ką galite pasiūlyti. Gavę iš jūsų informaciją – įvertinsime ir kreipsimės“ , – parašė Mantu pasivadinęs vyras.

Viešųjų ryšių agentūrų gautas laiškas
Po šio laiško viešųjų ryšių agentūros suūžė ir ėmė juo dalytis internete. Netrukus viešųjų ryšių specialistai pastebėjo, kad elektroninio pašto adresas, kuriuo siųstas laiškas, galimai priklauso vienam Socialdemokratų partijos nariui, frakcijos referentui Kauno miesto savivaldybės administracijoje.

Jei tikėsime „Facebook“ paieška, įvedus elektroninio pašto adresą mantasvis@yahoo.co.uk, surandamas būtent tas asmuo. 

Paieška pagal elektroninį paštą feisbuke
Tačiau Mantas ginasi siuntęs užklausas. „Kodėl tai mano pasiūlymas? Aš nelabai žinau ir negaliu komentuoti, nes nesiunčiau“, – DELFI tvirtino vyras.

Už pinigus nekomentuoja

Dar pernai stipriausios šalies viešųjų ryšių agentūros paskelbė atsiribojančios nuo anoniminių komentarų internete: pasižadėjo interneto portaluose anonimiškai nekomentuoti apie klientus, konkurentus, jų prekes ir paslaugas, taip pat neteikti anoniminių komentarų rengimo paslaugos ir nesamdyti trečiųjų šalių šiam darbui.

Ryšių su visuomene agentūrų asociacijos (RSVA) pirmininkas, viešųjų ryšių agentūros „INK Agency“ vyr. partneris Kęstutis Gečas DELFI sakė, kad panašių užklausų pasitaiko, tačiau RSVA priklausančios agentūros yra ne tik viešai pareiškę, bet ir parašais įsipareigojusios to nedaryti.

K. Gečo teigimu, jo vadovaujama agentūra „INK Agency“ panašių užklausų sulaukia kartą metuose ar net rečiau. „Visoms agentūroms išplatintas vienodas elektroninis laiškas kvepia arba nerimtumu, arba kažkas bando žaisti, gudrauti“, – apie trečiadienį gautą pasiūlymą svarstė K. Gečas.