JAV pajėgų centrinė vadovybė tvirtina, kad nevykdyta jokių operacijų Tikrite ir jo apylinkėse nuo kovo 22 iki kovo 24 dienos – tuo laikotarpiu, per kurį, kaip nurodė Gvardija, žuvo minėti asmenys.

Pirmadienį derybininkai bandė pasiekti susitarimą dėl prieštaringai vertinamos Irano branduolinės programos; kaip tvirtina Irano Islamo Respublikos griežtosios linijos šalininkai, šiuo susitarimu suteikima per daug nuolaidų Vakarams.

Svetainėje sepahnews.ir Revoliucinė gvardija paskelbė, kad ataka iš bepiločio lėktuvo buvo surengta kovo 23 dieną, kai jos patarėjai prisidėjo prie Irako pajėgų, siekiančių atsiimti „Islamo valstybės“ kovotojų užimtą Tikritą. Nurodoma, kad žuvusieji, Ali Yazdani ir Hadi Jafari, buvo palaidoti sekmadienį. Ar po šio incidento Iranas susisiekė su Irako arba JAV pajėgomis, nenurodoma.

Iranas retkarčiais praneša apie savo karių žūtį Irake ir Sirijoje, kur Teheranas palaiko prieš prezidentą Basharą al Assadą kovojančius sukilėlius, tačiau tik pirmą kartą Iranas praneša apie patirtus nuostolius per JAV operaciją tose teritorijose.

Penki pasieniečiai žuvo, užvažiavę ant minų

Pirmadienį Iranas pranešė apie dar vieną netektį – penki Irano pasieniečiai žuvo, sprogus dviem Irano ir Irako karo laikų (1980-1988) minoms. Kaip pranešė naujienų agentūra IRNA, tai atsitiko su Iraku besiribojančioje Kermanšaho provincijoje.

Gautomis žiniomis, pasieniečiai, vykę dviem šarvuotais automobiliais, judriame kelyje užvažiavo ant dviejų prieštankinių minų.

Pasak pareigūnų, šiame rajone jau buvo atliekami išminavimo darbai.

Irano gynybos ministerijos duomenimis, iki šiol šalyje neišminuota 28 tūkstančių hektarų teritorija, kadangi trūksta rekiamos įrangos, nėra minų laukų žemėlapių.

Per pastaruosius 25 metus daugiau kaip 10 tūkstančių iraniečių žuvo arba nukentėjo nuo minų.