B. al Assadas nurodė, kad Rusija tiekia ginklus Damaskui pagal sutartis, kurios buvo pasirašytos prasidėjus Sirijos krizei 2011 metais, skelbia AP.

Sirijos prezidento komentarai prieštarauja Maskvos pozicijai, kad bet koks rusiškų ginklų tiekimas Damaskui buvo sutartas anksčiau nei prasidėjo konfliktas.

„Yra sutartys, kurios buvo patvirtintos prieš prasidedant krizei ir įgyvendintos per krizę“, – leidiniui „Rossijskaja Gazeta“ nurodė Sirijos prezidentas, pridūręs, kad kitos sutartys dėl ginklų tiekimo taip pat buvo pasirašytos per krizę ir šiuo metu yra vykdomos.

B. al Assadas daugiau nesuteikė detalių apie ginkluotę, kurią Rusija tiekė Sirijai nuo konflikto, nusinešusio daugiau nei 220 tūkst. žmonių gyvybių, pradžios.

Paklaustas apie B. al Assado duotą interviu, Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas neatskleidė, ar Maskva tiekia ginklus Damaskui.

„Tiesą sakant, Maskva visada akcentavo, kad nėra ir nebuvo jokio karinės įrangos embargo“, – pažymėjo D. Peskovas.

Rusija sulaukė ir netikėtos kritikos per arabų šalių susitikimą Egipte, kai jo prezidentas perskaitė Vladimiro Putino laišką su reikalavimu nutraukti operacijas prieš Jemeno sukilėlius. Saudo Arabijos užsienio reikalų ministras iškart atkirto, kad Rusija dviveidė: kalba apie Artimųjų rytų problemas tarsi pati prie jų neprisidėtų. Ginkluodama Sirijos režimą, kovojantį su savo žmonėmis, Rusija esą prisideda prie tragedijų šioje šalyje.

Šiitišką Sirijos režimą remia šiitiškas Iranas, pagrindinis sunitiškų arabų šalių priešininkas.