Apie tai rašo lenkų leidinys „Rzeczpospolita“, remdamasis turimais dokumentais, informuoja charter97.org.

Rašoma, kad parduoti ginklai yra snaiperių ginklai, juos naudoja daugelio šalių specialiosios paskirties būriai.

Ginklų eksporto kontrolės ekspertas Janas Indrichas pareiškė, kad ginklai parduoti privatiems rusų klientams, ir patikino, kad jie nepateks į sukarintus padalinius.

ES Tarybos darbuotojas Pierre‘as Arnaud Lottonas, kuris atsakingas už draudimo parduoti Rusijai ginklų vykdymo priežiūrą, pareiškė, kad šis draudimas netaikomas sutartims, sudarytoms iki 2014 m. rugpjūčio 1 d.

„Iki šiol nė viena ES šalis neišdrįso parduoti mirtinų ginklų Ukrainai. Čekų Rusijai parduoti ginklai gali būti panaudoti ne tik kovai su Ukrainos kariuomene, bet ir rusų provokacijoms. Jei juos panaudos Rytų Ukrainoje, Kremlius pareikš, kad JAV paslapčia tiekia Ukrainai ginklų“, – rašo „Rzeczpospolita“.

Vasario 28 d. Aukščiausiosios Rados pirmininko pavaduotojas Andrejus Parubijus susitiko su JAV valstybės sekretoriaus padėjėja Victoria Nuland. Susitikimas buvo skirtas ginklų tiekimo Ukrainai klausimui aptarti. Na o JAV ambasadorius Ukrainoje Jeffrey Pyattas mano, kad mirtinų ginklų tiekimo Ukrainai klausimas ne toks svarbus, kaip JAV pagalba didinant Ukrainos kariuomenės gynybinį pajėgumą.