Peržiūrėjus medžiagą ir perklausius tekstą, ekspertui kilo daug klausimų:

1. Kodėl ir iš kur atsirado sniego valymo mašina? Maskvoje snigo? Nuo tilto Maskvoje reikėjo nuvalyti pusnis? Maskvoje lijo, oro temperatūra buvo +1. Jei ši mašina – ne sniego valymo mašina, o šiukšliavežė, kodėl ją vadina sniego valymo mašina?

2. Žmogžudystė įvyko būtent tą akimirką, kai sniego valymo mašina uždengė B. Nemcovą nuo stebėjimo kameros, fiksuojančios Didįjį akmeninį tiltą, ir sutrukdė nufilmuoti patį nusikaltimo faktą.

Nė minutės anksčiau, nė minutės vėliau. Ar daug žmonių žino, kur įtaisyta stebėjimo kamera ant Didžiojo akmeninio tilto ir kokioje būtent tilto vietoje didelis (ir lėtai judantis automobilis) visiškai užstoja stebėjimo kamerai vaizdą?

3. Į D. Nemcovą šovęs žudikas iššoko iš sniego valymo mašinos ir įšoko į automobilį, sustojusį ant važiuojamosios dalies. Tačiau stebėjimo kameros įraše nematyti, kad kas būtų priėjęs iš kitos sniego valymo mašinos pusės ar laukęs B. Nemcovo ant tilto. Ar tai reiškia, kad žudikas iššoko iš sniego valymo mašinos, kai ši uždengė B. Nemcovą nuo stebėjimo kameros?

4. Laikas, praėjęs nuo tos akimirkos, kai sniego valymo mašina uždengė B. Nemcovą nuo stebėjimo kameros, iki tos akimirkos, kai žudikas išlipo iš sniego valymo mašinos, – 2 sekundės (nuo 23.31.14 val. iki 23.31.16 val.). Per šias 2 sekundes žudikas iššoko iš sniego valymo mašinos, priėjo (pribėgo) iki B. Nemcovo, iššovė 6-is (arba 7-is) kartus ir išbėgo iš už sniego valymo mašinos priešais jo privažiuojantį automobilį. Regis, tai kažką sako apie žudiko pasirengimo lygį.

5. Automobilis, į kurį įšoko žudikas, per kelias sekundes prieš žmogžudystę lėtai judėjo Didžiuoju akmeniniu tiltu, jo greitis praktiškai sutapo su sniego valymo mašinos greičiu. Šio automobilio vairuotojas orientavosi į sniego valymo mašinos greitį?

6. Automobilis, kuriuo pabėgo žudikas, užvažiavo ant Didžiojo akmeninio tilto maždaug minutę iki žmogžudystės ir taip, kad atsirastų šalia žmogžudystės vietos būtent tą akimirką, kai sniego valymo mašina uždengs stebėjimo kamerą, fiksuojančią tai, kas vyksta ant tilto. Taigi ne tik sniego valymo mašinos vairuotojas (ir/arba jos keleivis), bet ir antro automobilio vairuotojas tiksliai žinojo, kur yra stebėjimo kamera, ir apskaičiavo savo judėjimą taip, kad atsirastų žmogžudystės vietoje tuo pačiu metu.

7. Žmogžudystės akimirką ir po jos 15–20 sekundžių ant tilto nebuvo automobilių eismo, taigi nusikaltimas negalėjo patekti į judančių automobilių autoregistratorių kameras. Automobilių eismą prieš užvažiavimą ant tilto sustabdė raudonas šviesoforo signalas?

8. Greitai po B. Nemcovo žmogžudystės sniego valymo mašina sustojo. Vargu, ar vairuotojas girdėjo šūvius. Kodėl gi jis sustojo?

9. B. Nemcovo draugė buvo prie B. Nemcovo kūno apie 30 sekundžių. Paskui ji nubėgo prie sniego valymo mašinos vairuotojo (balsas už kadro sako – vairuotojų) ir kelias minutes (4 – keturias minutes, 23.32–23.36) su juo (jais) kalbėjo. Kodėl pribėgo? Apie ką kalbėjo keturias minutes?

10. Atsitiktinis praeivis, ėjęs už 80 metrų iš paskos, tvirtina, kad pribėgo prie parkritusio B. Nemcovo ir bandė jam padėti. Tačiau nei jis, nei kas kitas nesako, kur tuo metu buvo jo palydovė ir ką ji veikė. Kodėl? Filmuotoje medžiagoje nematyti žmogaus, ėjusio už 80 m nuo Boriso.

11. Nė viename policijos / žurnalisto reportaže neminima sniego valymo mašina, užfiksuota vaizdo įraše ir suvaidinusi akivaizdų vaidmenį nusikaltime. Kodėl?

12. Po keturių su puse minutės po žmogžudystės, 23.36 val. sniego valymo mašina išvažiuoja. Jos vairuotojo niekas neieško? Jo parodymai niekam neįdomūs?

13. Daugelyje reportažų pranešama, kad žudikai (ne žudikas) iššoko iš automobilio (kokio?) ir sušaudė B. Nemcovą. Bet iš filmuotos medžiagos matyti, kad buvo ne visai taip. Kodėl skleidžia tokią versiją?

Kokius dar klausimus vertėtų suformuluoti?

14. Beje, o kodėl taip siautėja Kremliaus robotai (rus. kremleboty)?

DELFI primena, kad šeštadienį Rusijos televizijos kanalas TVC paviešino vaizdo įrašą, kuriame esą įamžintas B. Nemcovo nužudymas.

Vaizdo įraše matyti, kaip B. Nemcovą ir su juo buvusią merginą pasiveja sniegą valanti mašina ir uždengia nuo kamerų.

Jau po sekundės į važiuojamąją dalį išbėga dar vienas žmogus, greitai sėda į automobilį ir nuvažiuoja, o sniego valymo mašina sustoja netoli įvykio vietos.

Netrukus matoma, kad likęs tik vienas siluetas – tikėtina, B. Nemcovo palydovės. Įdomiausia, kad gatve vis dar vaikšto žmonės, tačiau dauguma praeina tarsi nieko nebūtų atsitikę.

Prie įvykio vietos sustoja keletas automobilių, tačiau greitai vėl nuvažiuoja. Taip pat kamerų pateiktame vaizde matyti, kaip du žmonės nubėga po tiltu. Po kurio laiko, pasirodžius policijai, jie vėl pasirodo – nežinia, kodėl.