Tai Eltai patvirtino Darbo partijos vicepirmininkas Vytautas Gapšys.

Sekmadienį vykusiuose savivaldybių tarybų ir merų rinkimuose Darbo partija iškovojo 148 tarybos narių mandatus. 7 partijos atstovai pateko į antrąjį merų rinkimų turą. Visoje Lietuvoje už partiją balsavo daugiau kaip 95 tūkst. rinkėjų.

Į antrąjį merų rinkimų turą pateko Darbo partijos kandidatė į Kėdainių rajono mero postą Nijolė Naujokienė, kandidatas į Ukmergės rajono mero postą Rolandas Janickas, kandidatas į Švenčionių rajono mero postą Vytautas Vigelis, kandidatė į Širvintų rajono mero postą Živilė Pinskuvienė, kandidatė į Skuodo rajono mero postą Audronė Pitrėnienė ir kandidatas į Raseinių rajono mero postą Algirdas Gricius.

Daugiausiai mandatų Darbo partija iškovojo Kėdainių (13), Širvintų (9), Alytaus (8) ir Švenčionių (8) rajonuose. Po šešis mandatus partija iškovojo Ukmergės ir Raseinių rajonuose, Telšiuose partija laimėjo 5 mandatus, o Pagėgiuose, Jurbarke, Kalvarijoje ir Zarasuose - po 4.

Nuo praėjusių rinkimų partija labiausiai pagerino savo rezultatą Širvintose, Ukmergės rajone, Pagėgiuose, Raseiniuose, Šilalėje, Ignalinos rajone, Jurbarko rajone, Kalvarijoje, Klaipėdos rajone, Palangoje, Šakių rajone ir Varėnoje.

Pakartotinis balsavimas dėl kandidatų į mero postą vyks kovo 15 dieną.