Susitikime aptarti regioniniai iššūkiai ir bendradarbiavimo galimybės. Taip pat aptartos Danijos, Estijos, Latvijos, Lietuvos, Norvegijos, Suomijos ir Švedijos kariuomenių aprūpinimo, karinio rengimo, vykdomų operacijų ir budėjimų aktualijos. Tarp diskusijų temų buvo ir Šiaurės Europos bei Baltijos šalių karinių pajėgumų paketas, kibernetinės gynybos, oro erdvės stebėjimo gerinimas.

Tokio formato susitikimai rengiami kartą per metus vis kitoje šalyje. Pernai susitikimas vyko Malpilyje, Latvijoje.

Lietuvos bendradarbiavimas su Šiaurės šalimis gynybos srityje pradėtas 1994 metais, kai buvo pasirašyta pirmoji karinio bendradarbiavimo sutartis su Danija.

Konstruktyvus bendradarbiavimas gynybos srityje Šiaurės Europos ir Baltijos šalių formate vyksta nuo Paramos Baltijos šalių saugumui forumo įkūrimo 1997-aisiais.

Atkūrus Lietuvos kariuomenę, Skandinavijos šalys ne kartą teikė pagalbą Lietuvai modernizuojant ginkluotę ir rengiant karius. Nemažai Lietuvos karių Skandinavijos valstybėse baigė ilgalaikius įvairių sričių kvalifikacijos kėlimo kursus. Nuo 2006 m. "Geležinio Vilko" brigada priskirta Danijos divizijai ir dalyvauja bendrose pratybose.

Šiaurės Europos šalys remia įvairius trišalius Baltijos valstybių karinio bendradarbiavimo projektus. Norvegijos ir Danijos kariai dalyvavo NATO oro policijos misijoje Baltijos šalyse, apie 40 Lietuvos karių šiemet budi Švedijos vadovaujamoje ES Šiaurės šalių kovinėje grupėje.