"Tikiuosi, kad užsienio reikalų ministrai (susitikime vasario 5 d. Briuselyje) priims sprendimą sudaryti NATO pajėgų integravimo dalinius (NATO force integration units). Omenyje turimi kontrolės ir vadovavimo elementai, kurie bus dislokuoti Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje, Lenkijoje, Rumunijoje ir Bulgarijoje", - pranešė J. Stoltenbergas žurnalistams.

Pasak generalinio sekretoriaus, jie palaikys ryšį tarp nacionalinių armijų ir NATO kariuomenės, rengs pratybas, rūpinsis planavimu ir t. t.

Amerikiečiai stiprins Latvijos sienų apsaugą

Latvijos užsienio reikalų ministras Edgaras Rinkevičius pranešė, kad Latvija sulauks pagalbos iš JAV stiprinant rytinę šalies sieną.

Ministras neatskleidė, kokia tai bus pagalba. Jo teigimu, rytinės sienos stiprinimas yra Latvijos atsakomybė, todėl ateityje tam tikrai prireiks investicijų.

Ketvirtadienį E. Rinkevičius susitiko su JAV viceprezidentu Joe Bidenu. Jie aptarė situaciją Ukrainoje, reformų ir ekonominės pažangos galimybes šalyje. Kalbėta ir apie būdus pažaboti Rusijos agresiją Rytų Ukrainoje.

E. Rinkevičiaus teigimu, abi pusės sutiko, kad Europos Sąjunga ir JAV turėtų veikti išvien padedant Ukrainai ir nustatant sankcijas Rusijai.