Diskusija svarstant biudžetą kilo dėl Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovės Rasos Baškienės siūlymo tėvams, kurie leidžia savo vaikus į privačius darželius, mokėti po 100 eurų per mėnesį.

Sprendimus prisidėti prie vaikų išlaikymo privačiose ugdymo įstaigose yra priėmusios Kauno miesto ir rajono savivaldybės. Tačiau Vilniuje šiam siūlymui nepritarta.

Meras Artūras Zuokas tarybos posėdyje sakė, kad savivaldybė kitaip remia privačių darželių steigimą, pavyzdžiui, suteikdamos lengvatinėmis sąlygomis patalpas. Kauno politikų sprendimus jis vadino bandymu įsiteikti rinkėjams nekuriant tvarios sistemos.

„Šiuo metu Vilniuje yra 55 privačios ikimokyklinio ugdymo įstaigos, kurias lanko plius-minus apie 3 tūkst. vaikų. Tačiau trečdalis minėtų įstaigų turi iš savivaldybės gavę patalpas panaudos teise, už minimalią nuomą ar kitais pagrindais (...). Mes duodame ilgalaikius instrumentus. O ką reiškia patvirtinti biudžete kompensacijas? Šiais metais yra, o kitais metais ar nus? Niekas nežino, kaip nuspręs kita taryba. Todėl tai nėra tvaru ir kas supranta šiek tiek verslą, suprantate puikiai, kad niekas iš privačių partnerių neinvestuos į darželį, kai nėra garantuotos tvarios sistemos“, - posėdyje kalbėjo A.Zuokas.

Vilniaus biudžeto pajamos šiemet sieks 369,515 mln. eurų, o išlaidos - 432,648 mln. eurų. Planuojamas biudžeto deficitas siekia 63,133 mln. eurų.

Savivaldybė pranešė, jog tikslinė dotacija iš valstybės biudžeto šiemet bus 119,8 mln. eurų, planuojamos privatizavimo fondo pajamos - 12 mln. eurų, Europos Sąjungos lėšos - 40,3 mln. eurų.

Šiemet planuojamos Vilniaus biudžeto pajamos yra 4,5 proc., o išlaidos - 16 proc. didesnės nei buvo numatyta 2014 metų biudžete. Šiuo metu Vilniaus skola maždaug siekia 350 mln. eurų.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)