„Jau daugybę metų nusistovėjusi tradicija, jog per Kalėdas nejaučiame jokio poilsiautojų antplūdžio. Pasitaiko, kad pavieniai žmonės atvyksta į Palangą pasivaikščioti pirmąją ar antrąją Kalėdų dieną, tačiau tai tikrai nėra tos šventės, kai poilsiautojai į kurortą trauktų miniomis. Ne išimtis yra ir šie metai“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro direktorės pareigas laikinai einanti Egidija Smilingienė.

Tačiau ji pripažino, kad šiemet per Kalėdas žmonių Palangoje gali būti daugiau nei įprasta. „Bus penki laisvadieniai, todėl gali būti, kad žmones Kalėdas švęs šeimose, su artimaisiais, o, pavyzdžiui, savaitgalį atvyks pasilepinti į Palangą. Tačiau kol kas tikrai jokio anšlago neprognozuojame“, – tikino E. Smilingienė.

Visiškai kitokia situacija yra per Naujųjų metų sutiktuves. Pašnekovės žiniomis, kai kuriose viešbučiuose, kuriuose nakvynė yra pigesnė, jau nebėra vietų.

„Žmonės gruodžio 31-ąją tikrai plūsta į Palangą žiūrėti naujametinio fejerverko nuo jūros tilto. Atvažiuoja ir žmonės iš aplinkinių miestų, ir iš Vilniaus, Kauno. Sulaukiame svečių iš Latvijos, Kaliningrado. Dalis jų lieka ir nakvoti, todėl planuojantiems naujametę naktį apsistoti Palangoje nakvyne reikėtų pasidomėti iš anksto“, – patarė pašnekovė.

Nidoje per Kalėdas taip pat poilsiautojų antplūdžio nebūna, o per Naujųjų metų sutiktuves žmonių atvyksta nemažai.

Neringiškiai ir savo bendruomenei, ir svečiams yra parengę programą. Gruodžio 31-osios vakarą kultūros centre „Agila“ vyks koncertas, o prieš vidurnaktį visi kviečiami į pagrindinę Nidos aikštę, kur skambės sveikinimo kalbos, bus galima grožėtis fejerverkais, pašėlti naktinėje diskotekoje.

Sausio 1-ąją toje pačioje aikštėje visų tradiciškai lauks žuvienė, padėsianti atgauti jėgas.

Nakvynės Nidoje patariama ieškoti privačiame sektoriuje, nes žiemą veikia vos vienas kitas viešbutis.

„Esame pasipuošę ir pasiruošę sutikti svečius. Jų labai laukiame“, – kvietė ir Palangos, ir Neringos turizmo srities atstovai.