37 metų Raina Mersane Ina Thaiday, dar žinoma kaip Mersane Warria buvo apkaltinta nužudžiusi tuos vaikus, kai jų lavonai penktadienio rytą buvo rasti viename name šiauriniame Kernso mieste.

Septyni iš nužudytųjų buvo jos pačios vaikai, o aštuntoji mergaitė - jos dukterėčia. Tos žmogžudystės aukomis tapę keturi berniukai ir keturios mergaitės buvo 2-14 metų.

Kernos magistrato teismas atmetė kaltinamosios advokato Steveno MacFarlane'o prašymą, kad kitas posėdis sausio 30 dieną vyktų sutrikusios psichikos asmenų teisme.

Pasak teisininko, šis klausimas yra procedūrinis. S.MacFarlane'as pridūrė, kad kaltinamoji šiuo metu yra priverstinai gydomą, o jos būklė bus vertinama. "Taigi kai tik ji bus įvertinta, (byla) tuo etapu galės būti perduota sutrikusios psichikos asmenų teismui", - aiškino jis.

S.MacFarlane'as sakė, kad R.M.I.Thaiday, kuri nedalyvavo pirmajame teismo posėdyje ir tebėra gydoma vienoje Kernso ligoninėje su policijos apsauga dėl gyvybei pavojaus nekeliančių sužeidimų, dar ne visiškai suvokia, kas nutiko.

"Kalbėjausi su ja - šiuo metu ji tvardosi kiek galėdama, - advokatas sakė žurnalistams prie teismo rūmų. - Nesu gydytojas; manau, kad ji tikriausiai žino, kad įvyko, bet to nesuvokia - ji to dar neįsisąmonino, (bet) tai tik mano asmeninė nuomonė."

Tuo tarpu Kvynslando parlamento narys Gavinas Kingas sakė, kad socialinis namas Kernso rajone Manuroje, kuriame buvo rasti vaikų lavonai, bus nugriauta, o jo vietoje bus įrengtas nuolatinis memorialas.

"Sekmadienio rytą pradėjau pokalbį toje vietoje su įvairiais šeimos atstovais, vietos gyventojais ir įvairiomis agentūromis", - įstatymų leidėjas sakė nacionaliniam transliuotojui "Australian Broadcasting Corporation".

Policija sekmadienį nurodė, kad nusikaltimo vietoje tebedirba tyrėjai ir kad ši byla gali tapti "ilgu procesu".

"Ten tebėra ekspertai. Nuo čia bus ilgas, sunkus kelias", - sakė detektyvas inspektorius Bruno Asnicaras.

Pareigūnai neatskleidė vaikų mirties priežasties, bet sakė tiriantys įvairias versijas, įskaitant uždusinimą. Jie taip pat sakė, kad tame name buvo rasta peilių.