JAV oro pajėgų generolas Ph. Breedlove'as teigė, kad Rusijos vykdoma Krymo pusiasalio „militarizacija“ reiškia, kad Maskva savo įtaką gali išplėsti beveik visame Juodosios jūros regione.

Ph. Breedlove'as susitiko su Ukrainos prezidentu Petro Porošenka ir kitais šalies lyderiais aptarti, kaip JAV galėtų prisidėti prie Kijevo gynybos pajėgumo konflikte su prorusiškais separatistais.

Paklaustas apie situacijos įvertinimą, Ph. Breedlove'as pareiškė, kad Rusijos kariai rytuose „apmoko, parūpina ginkluotę, suteikia pagrindą (...), padeda (separatistų) pajėgoms mūšio lauke“.

Rusija neigia siunčianti karius ar karinę techniką sukilėliams ir kaltina Kijevą jėgos panaudojimu prieš civilius Donecke ir Luhanske.

Ph. Breedlove'as pažymėjo, kad rusų pajėgos taip pat padeda separatistams „suprasti, kaip veikia pažangi ginkluotė, kuri gabenama per sieną“ iš Rusijos.

Be kita ko, generolas pabrėžė, kad JAV yra susirūpinusios dėl Rusijos vykdomos Krymo pusiasalio „militarizacijos“, įskaitant galimą gynybinių sparnuotųjų ir „žemė-oras“ raketų dislokavimą, kurios „sustiprintų karinę įtaką Juodosios jūros regione“.