30-ies Mohommodas Nawazas ir 24-erių Hamza Nawazas iš Stratfordo, Rytų Londono, nuteisti puspenktų ir trejų metų laisvės atėmimo bausmėmis.

Kaltinamieji prisipažino įvykdę konspiraciją siekiant dalyvauti teroristų mokymų stovykloje.

Brolius sulaikė policija Duvro mieste šiems grįžus į Jungtinę Karalystę bei parsivežus kulkas, nuotraukas ir vaizdo įrašus iš karo zonos.

M. Nawazas, kuris praeityje buvo nuteistas dėl pagrobimo, taip pat prisipažino dėl neteisėto amunicijos laikymo. Jis buvo paleistas į laisvę su sąlyga, kad neišvyks iš Didžiosios Britanijos.

Centrinė kriminalinės policijos valdyba Londone šį teismo verdiktą pavadino „svarbia byla“ ir pirmąja iš daugelio kitų bylų, kuriose kaltais dėl terorizmo Sirijoje pripažinti asmenys dar laukia bausmės paskelbimo.

2013-ųjų rugpjūtį Nawazų šeimos nariai kreipėsi į policiją ir pranešė apie brolių dingimą. Broliai pareiškė einantys užkąsti, tačiau H. Nawazos automobiliu išvyko į Prancūziją. Tada jie iš Liono išskrido į Turkiją ir galiausiai kirto sieną į Siriją, kur yra džihadistų mokymų stovykla.

Rugsėjį į Jungtinę Karalystę grįžusius brolius sulaikė muitinės pareigūnai. Britai prisipažino palaikantys grupę „Junud al-Shaam“, kuri dar žinoma kaip „Damasko kariai“.