Lietuvai trūksta kompetentingų specialistų politikoje, savo energija, užsidegimu ir entuziazmu galinčių daryti realius pokyčius šalies gyvenime, todėl iniciatyva – pagirtina.

Tačiau kartu su iniciatyva įkalbėk.lt privalo startuoti kitas projektas – “atkalbėk”, kuris ragintų politikoje dalyvausiančius nekompentetingus asmenis, kurie savo sprendimais ar pasisakymais nuolat daro žalą mūsų valstybei, mažina šalies potencialą, mažina saugumą bei kenkia mūsų įvaizdžiui. Privalome atkalbėti nuo dalyvavimo politikoje, nes jų dalyvavimas iki šiol mums darė tik žalą, skaldė valstybę bei iki šiol nesukūrė jokios pridėtinės vertės. Atsisakyti dalyvavimo politikoje jie privalo vardan Lietuvos, kadangi šių politikų veiksmai bei išsakomos mintys kenkia mūsų valstybei.

Ko gero, net Loreta Graužinienė netiki tuo, jog Darbo partijos lyderis V. Uspaskichas siekia gėrio Lietuvai. Politikas, kuris 2007 m. rugsėjo 21 d. Maskvoje organizavo spaudos konferenciją „Žmogaus ir piliečių teisių pažeidimai Europoje – pasikėsinimas pagrobti ir nužudyti kandidatą į LR Seimo narius Viktorą Uspaskichą, būdamas Rusijoje prašėsi politinio prieglobsčio.

2013 m. Vilniaus apygardos teismas Darbo partijos lyderius pripažino kaltais – V. Uspaskichui skirta 4 metų laisvės atėmimo bausmė. 2004-2006 metais šios Darbo partijos dokumentuose nefiksuota apie 25 mln. litų pajamų ir apie 23 mln. išlaidų, susijusių su turtu, įsipareigojimais ar struktūros pasikeitimais.

Tačiau šių metų liepos 1 d. V. Uspaskichui tapus Europos Parlamento nariu, jis vėl gavo parlamentinę neliečiamybę. Šiuo metu V. Uspaskichas, priklausantis Liberalų ir demokratų aljanso frakcijai, laukia, kol Generalinės prokuratūros prašymą panaikinti EP nario neliečiamybę išnagrinės EP Teisės reikalų komitetas. Atkalbėkime jį nuo dalyvavimo politikoje!

Mažai nuo V. Uspaskicho atsilieka ir jo užtarėjas Valdemaras Tomaševskis, kuris dar 2011 metais EP nagrinėjant Darbo partijos pirmininko prašymą grąžinti jam teisinę neliečiamybę pareiškė esąs įsitikinęs, kad su V.Uspaskichu bandoma "susidoroti kaip su politiku ir partijos vadovu". V. Tomaševskį atkalbėti nuo dalyvavimo politikoje būtina, mat šis veikėjas per savo neilgą karjerą siekdamas politinių dividendų sugebėjo supriešinti šalies lenkų tautinę mažumą su lietuviais.

Savo rinkėjus mobilizuojantis radikaliais, neretai antivalstybiniais pareiškimais, viešai simpatizuojantis Kremliui, šis politikas Gegužės 9-ąją pasirodydamas su Georgijaus juostele, kuri dėl Rusijos agresijos Ukrainoje yra tapusios tarptautinio terorizmo ir Maskvos skatinamo separatizmo simboliu.

V. Tomaševskio retorika, neretai sutampanti su Kremliaus propaganda, buvo sukritikuota Lenkijos Senato pirmininko Bogdano Borusewicziaus, kurio teigimu V. Tomaševskio akibrokštas “kertasi su mūsų tarptautine politika“. Georgijaus juostelės nešiojimas Gegužės 9-ąją – tai spjūvis į veidą visai lenkų tautai, dar menančiai įvykius Katynėje. Atkalbėkime V. Tomaševskį nuo dalyvavimo politikoje!

Dar vienas politinis veikėjas, kurios politinė retorika žmogaus teisių klausimais sutampa su Kremliaus propaganda, tai šokinėjimo per tvoras čempionas Petras Gražulis. Savo homofobiškais pareiškimais Lietuvoje ir Europoje garsėjantis politikas daugiausia bendraminčių sulauktų Rusijoje, kur leidžia įstatymas suimti kiekvieną, kuris atvirai demonstruoja savo homoseksualumą ar palaiko seksualines mažumas, o įstatymo pažeidėju gali tapti kiekvienas viešai gėjų teises ginantis žmogus, už rankų besilaikanti tos pačios lyties pora ar vaivorykštės spalvos ženkliuką įsisegęs asmuo. Atkalbėkime Gražulį nuo dalyvavimo politikoje!

Atkalbėkim žmones, metai iš metų darančių žalą mūsų šalį, skaldančius visuomenę ir nekuriančius jokios pridėtinės vertės. Tada įkalbėkim jaunus žmones daugiau domėtis politika, o kompetentingus specialistus – rinktis politiko kelią.